Συναγερμός έχει σημάνει στην εκκλησία με τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα σε μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ανάστατη παραμένει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά την πληροφορία πως συνοδικός ιεράρχης είναι θετικός, γεγονός που έθεσε σε καραντίνα το σύνολο των ιερέων.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, o Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, είναι οι ιερείς που είναι ήδη γνωστό ότι νοσούν με τον τελευταίο να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου χωρίς βαριά συμπτώματα.

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την πληροφορία ότι Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός υπεβλήθη σε μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό, ενώ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κληρικών. Η συνεδρίαση, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συντάσσοντας Εγκύκλιο προς τις μητροπόλεις της χώρας με σκοπό «την παραμυθία και την ενίσχυση των πιστών εν όψει των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων».

Σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, τέλος, νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, αφού διαγνώστηκε με κορονοϊό. Εισήχθη στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα.