Μετά από δημοσίευμα της δημοσιογράφου κατά του Σ. Μιωνή το οποίο οι αγγλικές αρχές έκριναν συκοφαντικό, η Γιάννα Παπαδάκου κλήθηκε να αποζημιώσει τον επιχειρηματία με το ποσό των 100.000 αγγλικών λιρών.

Η εν λόγω απόφαση έχει μάλιστα επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο δημιουργώντας την υποχρέωση για εκτέλεση της απόφασης που ορίζει αποζημίωση αμετάκλητου χαρακτήρα.

Υπό το αυτό το πλαίσιο ο επιχειρηματίας που βρίσκεται σε αντιδικία με την δημοσιογράφο κατέθεσε αγωγή και μήνυση για απάτη και καταδολίευση, εκδίδοντας ανακοίνωση όπου κρατώντας υψηλούς τους τόνους κάνει λόγο για «άρρωστο παραδικαστικό σύστημα» και αναφέρει ότι «ήρθε η ώρα της τιμωρίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνήγορος:

Κατέθεσα αγωγή και μήνυση κατά της πρώην δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της, Παναγιώτη Τάφας, για τα αδικήματα της απάτης και καταδολίευσης. Λίγες ημέρες πριν επιδοθεί η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που με δικαίωσε, η Γιάννα Παπαδάκου “πούλησε” για μόλις 5.000 ευρώ το ήμισυ της μεζονέτας στην οποία κατοικεί με τον σύζυγό της σε μία κυπριακή εταιρία, προκειμένου να μην εκτελεσθεί η τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι Κύπριοι δικηγόροι της εταιρίας, για να αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες, αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν ότι δικαιούχος της κυπριακής εταιρίας που “αγόρασε” το σπίτι, είναι ο σύζυγος της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννας Παπαδάκου. Θα περίμενε κανείς ότι με τόσα χρόνια εμπειρίας στις δικαστικές αίθουσες, στην “ερευνητική δημοσιογραφία” και στα εισαγγελικά γραφεία του συστήματος Παπαγγελόπουλου, η κυρία Παπαδάκου θα είχε σεβασμό για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ειδικά του Αρείου Πάγου. Αντί αυτού, προτίμησε να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι “το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται”.

Είναι κρίμα οι έκνομες ενέργειες της κυρίας Παπαδάκου να αμαυρώνουν και να ευτελίζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει τη Γιάννα Παπαδάκου και όσους συμμετείχαν στο άρρωστο παραδικαστικό κύκλωμα, που στοχοποίησε εμένα και τους συνεργάτες μου, όπως τους αρμόζει. Ήρθε η ώρα της τιμωρίας».

Η απάντηση από την πλευρά της δημοσιογράφου δεν άργησε να έρθει, με την ίδια να κάνει λόγο για «παραλήρημα» και εξαπάτηση των δικαστικών αρχών ενώ διασαφήνισε ότι «η απόπειρα του για άλλη μια φορά να εκφοβίσει εμένα και την οικογένειά μου για όσα αποκάλυψα  δεν θα περάσει!».

Αναλυτικά η απάντηση της Γ. Παπαδάκου:

«Σε σχέση με το σημερινό παραλήρημα  του κ Μιωνή :Ο κ Sabby Mionis πρέπει πρώτα να εμφανιστεί στη Δικαιοσύνη και να δώσει εξηγήσεις στην Προκαταρκτική Εξέταση που ερευνά την  εναντίον του μήνυση για απάτη επί δικαστηρίω , που αφορά το δικαστήριο του Λονδίνου και τον Άρειο Πάγο αλλά και το Εφετείο Αθηνών.

Να δώσει εξηγήσεις γιατί εξαπάτησε την Ελληνική και την Βρετανική Δικαιοσύνη και να μην κρύβεται ,πίσω από το γεγονός ότι δήθεν είναι κάτοικος Εξωτερικού!

Έγγραφα που απέκτησα εκ των υστέρων  από τις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι δεν τον συκοφάντησα , αλλά αντίθετα εκείνος εσκεμμένα δεν τα εμφάνισε στην Ελληνική και Βρετανική Δικαιοσύνη!

Η απόπειρα του για άλλη μιά φορά να εκφοβίσει εμένα και την οικογένειά μου για όσα αποκάλυψα  δεν θα περάσει!

Υπάρχει άραγε κανένας Εισαγγελέας να τον σταματήσει»;