Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader.gr, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, συνέλαβαν τον 48χρονο Παν. Π., φερόμενο ως αρχηγό της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», μετά από έρευνα ενός έτους. Στο σπίτι του βρέθηκε μία σιδερογροθιά και πειστήρια για την εμπλοκή του στη φασιστική οργάνωση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα μέλη της οργάνωσης.

Η «Κρυπτεία» είχε αναλάβει την ευθύνη για πλήθος επιθέσεων σε βάρος μεταναστών στην Αττική και στο περιστατικό της εμπρηστικής επίθεσης στα καταλύματα μεταναστών στην Μανωλάδα, τον Ιούνιο του 2018. Μετά τον εμπρησμό, άγνωστος άνδρας είχε καλέσει σε ενημερωτική ιστοσελίδα και είχε πει ότι «ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν».

Εκτός αυτού είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν, το 2017, επειδή είχε γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εκείνου του έτους. Η φασιστική  οργάνωση «Κρυπτεία» είχε αναλάβει επίσης τη ευθύνη για επιθέσεις σε βάρος καταλήψεων στα Άνω Πετράλωνα και στα Εξάρχεια.

Η «Κρυπτεία», μεταξύ άλλων ενεργειών, είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018 -καταφέρνοντας μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο-, ενώ μέλη της είχαν εκδιωχθεί κακήν κακώς όταν και πάλι επιχείρησαν να τοποθετήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε οίκημα αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.