Ο Μισέλ Πλατινί, που έχει ήδη τιμωρηθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Κατά τα διεθνή ΜΜΕ, ο Μ. Πλατινί κατηγορείται για διαφθορά στο πλαίσιο της ψηφοφορίας του 2010, όταν η αραβική χώρα ανέλαβε τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.
Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αποκλεισμός του λήγει τον επόμενο Οκτώβριο. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και μεγάλη δόξα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καταδικάστηκε μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας, απιστία και σύγκρουση συμφερόντων. Αρχικά του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια από το CAS. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται σε χρηματισμό για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ.