Πρόστιμα σε μαθητές που θα κάθονται με τις παρέες τους σε πλατείες προανήγγειλε με δηλώσεις της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο Mega. Μάλιστα όπως είπε τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος», τόνισε.

Χρονικός περιορισμός και πρόστιμα στην επιστροφή μαθητών από τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου, ενώ δημοτικά και νηπιαγωγεία ήδη λειτουργούν με δια ζώσης εκπαίδευση.

«Δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν»

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε αυστηρό ύφος να προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην έχει «ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές».

Παράλληλα η ΕΠΕΚΕ Παιδείας σημειώνει πως «η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες».

Τέλος καταλήγει υπογραμμίζοντας προτρέποντας να «δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι».