«Αυτές της μέρες έχουν ανάψει και πάλι τα καλώδια των τηλεφώνων μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών για αυτό», σχολιάζει δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, για την στάση του Β. Σόιμπλε σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας. «Ο τρόπος με τον οποίο διαβάζει τις συμφωνίες μεταξύ του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρεμποδίζει μέχρι στιγμής τη συμφωνία για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης», εξηγεί.
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, διαφαίνεται ένας συμβιβασμός, «ο οποίος όμως δεν φαίνεται να αρέσει στον κ. Σόιμπλε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να αμφισβητήσει τους υπολογισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»
 
«Ο κ. Γιούνκερ θα θυμήθηκε το 2015, όταν ο Σόιμπλε σε παρόμοια κατάσταση πρότεινε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και δεν θέλει να φτάσουν τα πράγματα ξανά σε τέτοιο σημείο», γράφει σε σύντομο σχόλιό της.