Αναλυτικά τα βραβεία:

 
Βραβεία Fipresci
 
Για ελληνική παραγωγή στην ταινία Τα σημάδια του ουρανού σε σκηνοθεσία της Μάρως Αναστοπούλου (Ελλάδα) 
 
Για ξένη παραγωγή στην ταινία Αυτό που έκανε σε σκηνοθεσία του Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν (Δανία)
 
Βραβείο Διεθνούς Αμνηστίας
 
Στο ντοκιμαντέρ Εδώ εξορία: Ημερολόγια από παιδιά πρόσφυγες σε σκηνοθεσία Μάνι Γ. Μπεντσελάχ (Λίβανος, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία)
 
Βραβείο της WWF
 
Στην ταινία Ραγδαίος αφανισμός σε σκηνοθεσία Λούι Ψυχογιός (ΗΠΑ) από την ενότητα του φεστιβάλ: «Περιβάλλον»
 
Βραβείο Βουλής των Ελλήνων
 
Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» απονεμήθηκε σε ταινία της ενότητας «Καταγραφή της Μνήμης»: Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού (Ελλάδα).
 
Βραβείο Docs in progress
 
Το βραβείο Docs in Progress 2016 της Αγοράς του Φεστιβάλ είναι χορηγία της post-production 2|35 Inc και μεταφράζεται σε υπηρεσίες post production αξίας 15.000 ευρώ.
 
Amal, Σκηνοθεσία /Παραγωγή: Μοχάμεντ Σιάμ, Εταιρεία παραγωγής: ArtKhan, Συμπαραγωγή: Σάρα Μποκεμέγιερ (Detail Film), Αίγυπτος/ Γερμανία
 
Ερτ – βραβείο Doc on Air
 
Η ΕΡΤ στο πλαίσιο ενίσχυσης της παραγωγής απονέμει το βραβείο στο καλύτερο project του Pitching Forum για διεθνή συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ EDN, που κρίνεται από την επιτροπή του EDN, αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και σε  δικαίωμα της πρώτης μετάδοσης του ντοκιμαντέρ από την ΕΡΤ. 
 
Το κέρδισε το φιλμ Debut, Σκηνοθεσία: Αναστάσια Μιροσνιτσένκο Παραγωγή: Βόλια Τσαϊκούσκαγια, Λευκορωσία
 
Βραβείο Edn 2016
 
To ετήσιο βραβείο του Eυρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του Docs in Thessaloniki, απονέμεται σε έναν οργανισμό, ομάδα ή άτομο για την εξαιρετική συνεισφορά του στη διαμόρφωση της κουλτούρας του ντοκιμαντέρ.
 
Το 12ο Βραβείο του EDN πήρε η Μαριάν Λεβί-Λεμπλόν, Υπεύθυνη των Παραγωγών Web and Transmedia του ARTE / Γαλλία, ως αναγνώριση της εξαιρετικής συνεισφοράς της στη διαμόρφωση της κουλτούρας των ταινιών τεκμηρίωσης, στο πεδίο του διαδικτυακού και διαδραστικού ντοκιμαντέρ.