X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Τα δύο έγγραφα του FBI που κατατέθηκαν την Τρίτη στη Βουλή

Έγγραφα του FBI με αναφορές στον τρόπο με τον οποίο κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελάμβαναν πληρωμές από την Novartis, με σαφείς αναφορές τόσο στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου, του οποίου έχει ήδη αρθεί η ασυλία για κακουργηματικές κατηγορίες, όσο και σε άλλα για τα οποία η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί, κατέθεσε την Τρίτη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά την ψήφιση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Τα δύο έγγραφα του FBI που κατατέθηκαν την Τρίτη στη Βουλή
George Vitsaras / SOOC
|

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή και εστάλη στις 23 Ιανουαρίου του 2018, αναφέρεται πως «το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα: Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αντώνιος Σαμαράς, Ιωάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος».

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουν αντληθεί κατά την έρευνα μέχρι τώρα, εμφανίζεται η Sandoz να έχει συμμετάσχει σε τέσσερα σχέδια δωροδοκίας με τα οποία χρηματίστηκαν ιατροί» αναφέρεται ακόμα, ενώ συμπληρώνεται πως τα σχέδια δωροδοκίας είναι τα ακόλουθα:

1. Εθνικό συνέδριο και πολυτελή ταξίδια,
2. Ηλεκτρονικά πάνελ,
3. Δημιουργία απατηλών τιμολογίων υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Sandoz,
4. Απευθείας πληρωμή στους ιατρούς».

Ο Α. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα αναρωτήθηκε «Μήπως ο Παπαγγελόπουλος “έστησε” και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ», για να συμπληρώσει πως «Εκτός δηλαδή αν ισχυρίζεστε ότι είναι προϊόν σκευωρίας το έγγραφό του FBI που περιγράφει το σκάνδαλο που διερευνούν οι αμερικανικές αρχές και το οποίο κάνει ονομαστική αναφορά σε επτά από τα δέκα αρχικώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε και έτερο έγγραφο, το οποίο έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα Doumento, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας (σ.σ. Ανδρ. Λοβέρδος) ελάμβαναν χρήματα για την εισαγωγή νέων προϊόντων και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών με αριθμό πρωτοκόλλου 181678043/13.12.2017 σημειώνεται αυτολεξεί:

«Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 , ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του… Η θέση της εταιρεία ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο , είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν ) για την Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια…».

Διαβάστε ακόμα: 

Ψηφίστηκε με διαρροές η Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις