Το ρεπορτάζ του Χρήστου Ιωάννου και του Μιχαήλ Γελανταλι περιλαμβάνει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ο νόμος 3723/2008, οι διατάξεις του οποίου είναι δεσμευτικές από την 1η Απριλίου του 2009.

Η λίστα περιλαμβάνει τις ετήσιες αμοιβές για τους Γιάννη Κωστόπουλο (400.000), Δημήτριο Μαντζούνη (434.231), Σπύρο Φιλάρετο (426.989), Αρτέμη Θεοδωρίδη (427.459) και άλλα τέσσερα Golden Boys της τράπεζας.

Την ώρα που οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες στην αγορά και το «καταναλωτικό δάνειο» είναι το συντομότερο ανέκδοτο στους τραπεζικούς κύκλους, η Alpha δίνει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε αυτούς που είτε έχουν μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση είτε ανέλαβαν να σώσουν το τραπεζικό σύστημα με τα χρήματα των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων της Ευρώπης.

Ως κερασάκι στην τούρτα για αυτά τα «χρυσά αγόρια» χορηγείται από την τράπεζα αυτοκίνητο και πιστωτική κάρτα, μην τύχει και ξοδέψουν τίποτα από τα εκατομμύριά τους στην αγορά και ανατραπεί το σύστημα.