Ο Στ. Στασινόπουλος περιέγραψε πώς παρέλαβε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στις 2 Οκτωβρίου 2012, διπλωμένο σε κόλλα χαρτί σε φάκελο με ένδειξη «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον, αναφέρθηκε διεξοδικά και στην παραλαβή του δεύτερου cd της λίστας Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

 
«Με εντολή Στουρνάρα, τότε υπουργού Οικονομικών, συστήθηκε επιτροπή η οποία ταξίδεψε στις 20 Δεκεμβρίου 2012 στο Παρίσι. Επέστρεψε αυθημερόν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Προσωπικά ήμουν σε συνεχή επαφή με τον κ. Πεπόνη. Ήλθε η επιτροπή κατευθείαν στο γραφείο μου, μου παρεδόθη σφραγισμένο δέμα. 
 
» Έφτιαξα επί τόπου αντίγραφο του cd και το παρέδωσα στον οικονομικό εισαγγελέα, παρουσία όλων, και μετά παρεδόθη το υλικό με δική του εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ. 'Πόσα διακριτά αρχεία έχει;' ρώτησε ο κ. Πεπόνης. 'Δύο χιλιάδες εξήντα δύο' ήταν η απάντηση. Τότε ήταν που διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με το προηγούμενο υλικό· έλειπαν τρία αρχεία…».
 
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε θρίλερ όλη την επιχείρηση άφιξης της λίστας, ενώ ο Στ. Στασινοπουλος είπε ότι ήταν πρωτόγνωρος ο έλεγχος για το ΣΔΟΕ. 
 

Με ελλείψεις το αντίγραφο


Έδωσα αντίγραφο στον εισαγγελέα παρουσία όλων. Και αμέσως το πρωτότυπο δόθηκε με εντολή Πεπόνη στους υπεύθυνους του περιφερειακού ελέγχου. Και όταν ανοίχτηκε ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τα αρχεία ήταν 2.062. Και τότε είδαμε ότι είχε πρόβλημα σε σχέση με το προηγούμενο cd.

«Απόκρυψη εισοδήματος 6 εκατ. ευρώ»

 
Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν απόκρυψη εισοδήματος για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι ένας από αυτούς, ο Ανδρέας Ρωσσώνης, είχε μηδενικό υπόλοιπο την εποχή εκείνη.
 
Ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ σημείωσε ότι από τα 2.062 ονόματα της λίστας ταυτοποιήθηκαν με ΑΦΜ τα 1.740, και από αυτά τα 900 παρουσίαζαν μηδενικό υπόλοιπο. «Αρχίσαμε να ελέγχουμε αυτούς που δεν είχαν καμία κάλυψη» είπε χαρακτηριστικά.