«Η επιδρομή…προκάλεσε έκπληξη και οργή σε εκατοντάδες υποστηρικτές της ΕΡΤ, που συγκεντρώθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης», αναφέρει ο Guardian, τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε., η οποία έχει κλείσει το δημόσιο φορέα ενημέρωσή της».

«Αναλυτές αναφέρουν πως η επιδρομή της Πέμπτης είχε ξεκάθαρα το σκοπό να στείλει το μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει την τάξη στο δημόσιο τομέα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το Reuters συνδέει και εκείνο την εισβολή στην ΕΡΤ με την παρουσία επιθεωρητών της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Αθήνα για την επανεκτίμηση της προόδου της χώρας.

Στο ρεπορτάζ του, τo BBC, αναφέρει πως «τα ΜΑΤ προχώρησαν στην εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα για την πρόσβαση τους στο κτήριο και συλλαμβάνοντας κόσμο».

Σύμφωνα με το ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα, Mark Lowen, «το ερώτημα τώρα είναι αν η πανωλεθρία της ΕΡΤ μπορεί να γίνει η σπίθα για μια νέα κοινωνική αναταραχή, αλλά και το κάτα πόσο οι Έλληνες έχουν «γερό στομάχι» για να συνεχίσουν να αγωνίζονται».

Αναλυτικό ήταν και το ρεπορτάζ του Al Jazeera για την εισβολή των ΜΑΤ. 

Μεταξύ άλλων, το Al Jazeera ανεφέρει πως «η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το σήμα της ΕΡΤ τον Ιούνιο και να απολύσει τους 2.600 εργαζόμενούς της, για να ευχαριστήσει τους διεθνείς δανειστές της, σόκαρε  πολλούς στην Ελλάδα και κόστισε στον Αντώνη Σαμαρά έναν κυβερνητικό εταίρο».

To CNN επισημαίνει με τη σειρά του πως η εκκένωση της ΕΡΤ έρχεται μόλις 24 ώρες μετά την απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και την ώρα που εκπρόσωποι των δανειστών συζητούν με την ελλήνικη κυβέρνηση για το ενδεχόμενο «ξεκλείδωμα» μιας ακόμη δόσης.

Την επιδρομή των ΜΑΤ με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το δημοσιονομικό κενό του 2014 συνδέουν και οι New York Times σε σχετικό ρεπορτάζ.  
 
Στο ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) επισημαίνεται «πως η επιδρομή της αστυνομίας την Πέμπτη είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη οργή στη χώρα, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ τον Ιανουάριο», ενώ επικαλέιται μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες «τα ΜΑΤ πήδηξαν πάνω από φράχτες και έσπασαν ανοιχτές κλειδαριές, εισβάλλοντας τις πρώτες πρωινές ώρες στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής». 

Ρεπορτάζ φιλοξενούνται και στις γαλλικές Liberation και Le Monde.


 

To γερμανικό Spiegel σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει, μεταξύ άλλων,: «Η ελληνική ραδιοφωνία ΕΡΤ έκλεισε εν μια νυκτί, 2.700 δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχασαν τη δουλειά τους.Περίπου 200 εξ΄ αυτών κλείστηκαν έκτοτε στο κτίριο και συνέχισαν να μεταδίδουν μέσω διαδικτύου. Η αστυνομία αντέδρασε τώρα σε αυτό»
 
Ρεπορτάζ φιλοξενούν και άλλα γερμανικά ΜΜΕ, όπως η Zeit-Online, το περιοδικό Stern και η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung, μεταξύ αλλων, διαβάζουμε: «η πολιτική λιτότητας, μέσω της οποίας η κυβέρνησης ανταποκρίνεται στην απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της υπερχρεωμένης χώρας, προκάλεσε τις τελευταίες μέρες νέες έντονες διαμαρτυρίες».

H είδηση έχει αναμεταδοθεί παγκοσμίως σε πλήθος ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων, τo eNCA της Νότιας Αφρικής, το αυστραλιανό SBS, το αζέρικο SIA και το αραβικό Al Arabiya.