X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Τα τραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ»: Συναυλία της ΚΝΕ ενάντια στα σχέδια «τρομονόμου στην Τέχνη»

Δεκάδες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ για τη διοργάνωση της μεγάλης διαδικτυακής συναυλίας ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη, με τίτλο «Τα τραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ...».
|

Όπως αναφέρει η ΚΝΕ, καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής ενώνουν τις φωνές τους για να καταδικάσουν την ενσωμάτωση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τα γνωστά προσχήματα, με έννοιες-λάστιχο για «υποκίνηση της βίας και του μίσους» και με την επικίνδυνη αντίληψη για καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» οδηγεί στη φίμωση κάθε ριζοσπαστικού και προοδευτικού έργου!

Αυτά τα αντιδραστικά νομοθετήματα, που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, δεν στοχεύουν μόνο στη λογοκρισία, αλλά και στη συγκάλυψη της πραγματικής βίας που ασκείται σε βάρος των λαών, δηλαδή της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής αδικίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Η Τέχνη δεν αποτελεί δημόσια απειλή!

Το «Bella Ciao», η »Guernica», ο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, η «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» του Κ. Βάρναλη και τόσα άλλα αριστουργήματα, μερικά από τα οποία θα ακουστούν στην συναυλία, μαζί με σύγχρονα πολιτικά τραγούδια με αιχμηρό και ανατρεπτικό στίχο, δεν πρόκειται να «απαγορευτούν» στην καρδιά και την ψυχή της νέας γενιάς! H KΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα και προοδευτικό άνθρωπο να δώσει τη μάχη, να μην το επιτρέψει!

Στη διαδικτυακή συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι:

ΑνδρουλιδάκηςΜανόλης

ΑντωνοπούλουΡίτα

ΒαρούχαΜάγδα

Brak

ΓισδάκηςΒασίλης

Γλυκερία

ΔρογώσηςΣτάθης

Demon Fox

Ζωγράφος

Ghetto Rock

ΚανέλλοςΔημήτρης

ΚαράκογλουΠολυξένη

ΚαρέλλαςΘοδωρής

Κίτρινα Ποδήλατα

ΚοινοίΘνητοί

ΛούντζηΜαριλίζα

Μαγαλιός Στέλιος («Sober on Tuxedos»)

Μαλακατές Περικλής

Μπάσης Δημήτρης

Μπούσαλης Πάνος

ΠαπαδόπουλοςΘύμιος

ΠαπαζαχαριάκηςΓιάννης

ΠαπακωνσταντίνουΒασίλης

ΠαπαναστασάτοςΠαύλος

ΠασχαλίδηςΜίλτος

Retro

Σινάνης Γιάννης

Σβώκος – Χατζηκυριάκος Κώστας

Στρατηγού Ασπασία

ΤοΣφάλμα

Τριανταφυλλίδης Κώστας

Urban pulse

Υπεραστικοί

Φρανκ

Χουλιαράς Θανάσης («KollektivΑ»)


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις