Βίντεο και πληροφορίες για την ύπαρξη και λειτουργίας ομάδας με κράνη και ρόπαλα που αναστάτωσαν το κέντρο της Μυτιλήνης το βράδυ της Τρίτης φέρνει στο φως ο τοπικός ιστότοπος «Στο Νησί». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που αναφέρονται και σε αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκε ομάδα 20 ατόμων που έλεγχε Έλληνες και αλλοδαπούς περαστικούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν φοιτητές, εργαζόμενοι και εθελοντές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ υπογραμμίζεται πως η αστυνομία μπλόκαρε τον δρόμο στους διαδηλωτές. Οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν ακόμα το γεγονός πως μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ψευδώς πως η αντιφασιστική πορεία είχε προορισμό το εργοστάσιο της ΔΕΗ για να το πυρπολήσει.

Ακόμα, όπως μεταδίδει το «Στο Νησί», η ίδια ομάδα κρανοφόρων φέρεται να έδρασε και στο χωριό της Μόριας, αργά το απόγευμα και βράδυ της Τρίτης, ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά και αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς και εθελοντές και εργαζόμενους σε ΜΚΟ. Μάλιστα, φέρονται να έσπασαν αυτοκίνητο Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ, στο οποίο επέβαιναν δύο αιτούντες άσυλο.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική γνωστοποίησε την αιτία πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ερειπωμένη κατοικία, η οποία ήταν ρίψη βεγγαλικού, ενώ το βράδυ της Δευτέρας κάηκε ακόμα μία ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια.

Το γεγονός κατήγγειλε και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σταύρο Καραβασίλης να αναφέρεται στη «ρητορική μίσους που εκπέμπουν» στελέχη της περιφερειακής αρχής. Όπως ανέφερε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ως τάγματα εφόδου ομάδες ακροδεξιών κινούνται ανεξέλεγκτα στην πόλη, με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής όλα αυτά να σταματήσουν αμέσως». Συμπλήρωσε ακόμα πως «επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές».

Δείτε το βίντεο που καταγράφει μερικούς από τους κρανοφόρους – ροπαλοφόρους στο κέντρο της Μυτιλήνης: