Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν o Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Μπόρις Τζόνσον ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει τις συνομιλίες με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, «ώστε να αξιολογηθεί στο τέλος της εβδομάδας αν είναι πιθανή μια συμφωνία που θα σέβεται τις αξίες της Ε.Ε.».

Από πλευράς του, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε στον πρόεδρο της Γαλλίας  ότι η ΕΕ δεν πρέπει να υποπέσει στο σφάλμα να νομίζει πως το ΗΒ θα μπορούσε να παραμείνει σε αυτή «μετά την 31η Οκτωβρίου», ενώ επανέλαβε ότι δεν θα ζητήσει νέα αναβολή του Brexit, παρά το ότι τον υποχρεώνει να το πράξει νόμος που ψήφισε πρόσφατα το βρετανικό κοινοβούλιο, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα μέρη.

Σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες δεν θεωρούν ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Ντάουνινγκ Στριτ αποτελούν βάση για συμφωνία και ως εκ τούτου ο Εμ. Μακρόν τόνισε στον Μπ. Τζόνσον ότι εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να φέρει νέο σχέδιο πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απέφυγε να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό και του διεμήνυσε τηλεφωνικά ότι οι συνομιλίες θα γίνουν μόνο μέσω του Μισέλ Μπαρνιέ.