Εκατοντάδες ζευγάρια, γυναίκες ντυμένες στα λευκά και άνδρες με σκούρα κοστούμια και κρατώντας όπλα όπως αυτό του δράστη του μακελειού στη Φλόριντα, εμφανίστηκαν σε εκκλησία του Νιουφάουντλαντ της Πενσιλβάνια, με σκοπό να ευλογήσουν τον γάμο τους αλλά και τα όπλα τους. Μάλιστα, στα κεφάλια τους φορούσαν στέμματα φτιαγμένα από σφαίρες.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την τελετή:


 
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εν λόγω ναός πιστέυει πως τα συγκεκριμένα μοντέλα όπλων (AR-15) συμβολίζει τη «ράβδο χρυσού» που περιγράφεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης της Αγίας Γραφής.
 
«Καθένας μας καλείται να χρησιμοποιήσει τη “ράβδο χρυσού”, όχι για να οπλίσει ή να καταπιέσει όπως συνέβη στα σατανικά βασίλεια αυτού του κόσμου, αλλά για να προστατεύσει τα παιδιά του Θεού» δήλωσε σύμφωνα με το Euronews ο φερόμενος ως ιερωμένος της εκκλησίας.
 
Η τελετή ευλογίας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε σχεδιαστεί αρκετό καιρό πριν το περιστατικό της Φλόριντα στις 14 Φεβρουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 μαθητών και εργαζόμενων στο σχολείο του Πάρκλαντ.