«Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα αλλά κυρίως στα δύο μεγάλα» σημείωσε ο Τ. Τέλλογλου, ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι «στην πρώτη σύμβαση για τα ψηφιακά, το 1989 – 90, ο ενιαίος συνασπισμός είχε πάρει τότε λεφτά», προσθέτοντας ότι η κατάσταση άλλαξε το 1996 καθώς «για λόγους τάξης τα δώρα υπολογίζονταν ως 10% επί του τζίρου».

Σύμφωνα με τον Τ. Τέλλογλου, η διαδικασία υπολογισμού γινόταν μόνο στην Ελλάδα, ενώ «ως προς το 10%, το 2% το διαχειριζόταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και το 8% αρχικά ο Καραβέλας και Γεωργίου και στη συνέχεια ο Πρόδρομος Μαυρίδης. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δίκη του Μονάχου, το 8% δόθηκε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

«Εγώ έχω αμφιβολίες γι αυτό γιατί από τα έγγραφα προκύπτουν και απευθείας πληρωμές, όπως για παράδειγμα αυτή του Σκαρπέλη», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος στον Μιχάλη Χριστοφοράκου, είπε «ο Χριστοφοράκος είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του στη Γερμανία ότι έδινε χρήματα στα πολιτικά κόμματα. Είχε πολύ καλές σχέσεις με το δ.σ. της μητρικής  Siemens στη Γερμανία. Μάλιστα μια περίοδο συζητιόταν να αναβαθμίσουν τον Χριστοφοράκο προσφέροντάς του μια καλύτερη θέση ακόμη και εκτός Ελλάδος.