Συνολικά τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Γηροκομείο Λάρισας, σημαίνοντας συναγερμό για τη διασπορά του ιού σε άλλον έναν οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου ευγηρίας «το Γηροκομείο Λάρισας, από το Φεβρουάριο και πριν την έναρξη της πανδημίας, τηρεί με αυστηρή προσήλωση όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας κατα υγειονομικά πρωτόκολλα», καθώς όπως σημειώνει, «μεταξύ των μέτρων προστασίας, περιλαμβάνεται η κατάργηση του επισκεπτηρίου για τους φιλοξενούμενος στο ίδρυμα, η θερμομέτρηση όλου του προσωπικού κατά τη είσοδο τους στο χώρο εργασίας, ενώ έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και οι συναθροίσεις των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων εντός του Ιδρύματος».

Ακόμη στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, «το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι έχουν υποβληθεί επανειλημμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μοριακά τεστ για το νέο κορονοϊό, είτε με ευθύνη του ΕΟΔΥ, είτε σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια της Λάρισας. Την περασμένη εβδομάδα και στο πλαίσιο των τακτικών τεστ, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα, τα οποία διαχειρίζεται η διεύθυνση του Γηροκομείου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ».

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πραγματοποιηθούν νέα τεστ σε όλους τους τροφίμους του γηροκομείου αλλά και στο προσωπικό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

«Η διεύθυνση του Γηροκομείου συνεχίζει να τηρεί με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις υγειονομικές αρχές», συμπληρώνει η ανακοίνωση.