Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, η 29χρονη Χικς, που δούλευε για τον Τραμπ από το 2014, αποτελεί το τέταρτο πρόσωπο που παύεται ή αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ. Η Χικς είχε διαδεχθεί τον Άντονι Σκαραμούτσι τον Ιούλιο του 2017. Ο Σκαραμούτσι είχε αναλάβει την θέση για δέκα μέρες, πριν απομακρυνθεί από τον Τραμπ. Είχαν προηγηθεί οι Σον Σπάισερ και Μάικ Ντούπκε

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την παραίτηση της 29χρονης Χικς, μια μέρα μετά τη μαραθώνια κλειστή ακρόαση  της ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016. Η κατάθεση της διήρκησε εννέα ώρες, με την ίδια να διαψεύδει ότι είπε ψέματα για οτιδήποτε συνδέεται με την έρευνα για τη Ρωσία, αν και παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς είπε μερικά «αθώα ψέματα» για λογαριασμό του αμερικανού προέδρου.

Η Χικς πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου, όταν αμερικανικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι είχε σχέση με τον Ρομπ Πόρτερ, γραμματέα του Λευκού Οίκου, τον οποίο δύο πρώην σύζυγοί του κατηγόρησαν ότι τις κακοποιούσε. Όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες εναντίον του Πόρτερ τον προηγούμενο μήνα, η Χικς ήταν αυτή που βοήθησε στη σύνταξη της αρχικής ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου που τον υπερασπιζόταν.

Ο Τραμπ δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση αυτή και ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η Χικς χειρίστηκε την υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ώρες αφού ο Τραμπ αποφάσισε να υποβαθμίσει τον ρόλο του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος δεν θα έχει πλέον πρόσβαση (επισήμως) σε ευαίσθητες πληροφορίες του Λευκού Οίκου.