X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Θα απαντήσουμε με κάθε τρόπο στην Τουρκία αν χρειαστεί» τονίζει ο Ρήγας

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Ρήγας, εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει κάτι που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά ακόμα και περίπτωση που το πράξει, «η απάντηση θα είναι με όλους τους τρόπους απόλυτη» από την πλευρά της Ελλάδας. Εκτίμησε ότι «η στάση του ευρωπαϊκού παράγοντα». Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κάλεσε με έμμεσο τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει απέναντι στις τουρκικές απειλές.
Aris Oikonomou / SOOC
|

Με αφορμή τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Ζώνη (ΑΟΖ), ο Π. Ρήγας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν απόλυτα και με όλους τους τρόπους, αν και εκτίμησε πως η Άγκυρα δεν θα επιχειρήσει κάποια παράτολμη κίνηση. Δήλωσε ότι η στάση των ευρωπαίων είναι αυτή που πρέπει, παρά το ότι μέχρι τώρα έχουν αρκεστεί σε λεκτικές αποδοκιμασίες.

«Η Τουρκία έχει αυξήσει τη ρητορική της. Υπάρχει ανησυχία αλλά η στάση του ευρωπαϊκού παράγοντα είναι αυτή που θα έπρεπε να κρατήσει και δείχνει τη στήριξη των χωρών. Η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις είναι επαρκείς για να διαφυλάξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η χώρα έχει αποκτήσει υψηλό κύρος πλέον ως χώρα σταθερότητας στην περιοχή. Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα κάνει κάτι που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν δικαιούται και δεν μπορεί να το κάνει. Η απάντηση θα είναι με όλους τους τρόπους απόλυτη. Θεωρώ όμως ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη».

Ο Αποστολάκης ζητά ενιαία στάση από ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, βρέθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με τους υπόλοιπους αρχηγούς Άμυνας των χωρών της ΕΕ. Τους έθεσε το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κάλεσε την Τουρκία «να παύσει τις παράνομες δραστηριότητές της, να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην εν λόγω θαλάσσια ζώνη και να απόσχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».

Παράλληλα, ζήτησε με έμμεσο τρόπο από την ΕΕ να στηρίξει με πιο δυναμικά την Κύπρο, λέγοντας πως «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ», ενώ πρόσθεσε πως «σε πνεύμα αλληλεγγύης η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει μια ενιαία στάση όταν αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους της και παραβιάζονται οι διατάξεις του διεθνούς δικαίου στην επικράτειά του».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις