X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί εκπροσωπούμε τους πολλούς» το μήνυμα Τσίπρα (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι δεν είναι φωτοβολίδα και αποτελεί την παράταξη που εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα και κυρίως γιατί είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελίτ. Τόνισε πως το πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι αντιγραφή του προεκλογικού προγράμματος του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου της Βραζιλίας.
Nick Paleologos / SOOC
|

Κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την προσωπική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον εγκάλεσε για όσα είπε περί συνεργασίας του πατέρα του με τη χούντα και τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προτιμά να κυλιστεί στο βούρκο επειδή δεν αισθάνεται βέβαιος για τη νίκη του κόμματος του.

«Δεν θα ασχοληθώ ξανά με συκοφαντίες. Εσείς μπορείτε να το κάνετε ακόμα και να συκοφαντείτε νεκρούς. Ο πατέρας σας κύριε Μητσοτάκη ήταν πρωθυπουργός της χώρας και ήταν γνωστός στους Έλληνες την εποχή που ήταν πρωθυπουργός η μισή Ελλάδα και ο Παπανδρέου τον αποκαλούσαν αποστάτη και εφιάλτη και εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό. Μάλλον εσείς δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας γιατί περπατάτε με τη σκιά του πατέρα της, εγώ δεν έχω κανένα σύμπλεγμα.

Να σας πω ότι οι πολίτες θα μας κρίνουν για τις θέσεις μας και τα πολιτικά μας σχέδια για την επόμενη μέρα, όσο και υβρίζετε και συκοφαντείτε λοιπόν δεν θα ακολουθήσω. Είδαμε και τις αθλιότητες του κυρίου Κεφαλογιάννη για την οποία ζητήσατε συγγνώμη, αλλά για αυτά που είπατε εσείς δεν ζητήσατε συγγνώμη; Γιατί επιλέγετε να κυλιστείτε εσείς σε αυτό τον βούρκο αφού λέτε ότι είστε σίγουρος νικητής και αφού χθες μας είπατε θα γελάτε στις 26 Μαΐου. Μήπως τελικά ζορίζεστε και θέλετε αντι να συζητάμε για το σχέδιο μας να συζητάμε για οικογένειες;».

«Αντιγράφετε το πρόγραμμα του Μπολσονάρου»

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής των επόμενων εκλογών και θα διαψεύσει την αντιπολίτευση που θεωρεί ότι αποτελεί φωτοβολίδα στην εξουσία, καθώς αποτελεί την παράταξη που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δε πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Όχι γιατί, όπως λέτε, κάνει παροχές. Δεν κάνουμε παροχές. Και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Αλλά γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα. Είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης στη χώρα και, κυρίως, είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ΝΔ αντιγράφει το αντιλαϊκό πρόγραμμα του ακροδεξιού Ζαίρ, Μπολσονάρου, προέδρου της Βραζιλίας. «Το πρόβλημα σας είναι ο πολιτικό σας λόγος που είναι απαξιωτικός για τους πολλούς. Προτιμάτε αντί για τον όρο «λαός» τον όρο «πολίτης», είπατε ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και ανεύθυνο πολιτικά. Έχετε αντιγράψει μια καμπάνια που αντιστοιχεί σε υποψήφιους της ακραίας δεξιάς στη Λατινική Αμερική όπως ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία. Δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά, τα λένε και άλλοι όπως ο Μειμαράκης. Δεν τα είπα εγώ. Και αναφέρθηκε ευθέως στους συμβούλους σας».

«Ξεκάθαρα υπέρ της ελίτ η ΝΔ»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει βάρη από τον ελληνικό λαό και φέρνει πλέον θετικά μέτρα που θα ανταμείψουν όσους υπέστησαν τις μεγαλύτερες θυσίες, επισημαίνοντας ότι στον αντίποδα η ΝΔ είναι ξεκάθαρα υπέρ της ελίτ και το προγράμματα της περιλαμβάνει απολύσεις και περικοπές εισοδημάτων.

«Φέρνουμε μόνιμα στήριξης και είναι η ανταμοιβή των θυσιών για τους πολλούς αλλά και η αυγή για μια επόμενη μέρα για την πατρίδα μας. Πετύχαμε να μειώνουμε βάρη και πλεονάσματα στην πράξη όσο εσείς υπόσχεστε ότι θα το κάνετε με μέτρα ΔΝΤ. Προχωρούμε στην ελάφρυνση χωρίς να ανταλλάξουμε απολύσεις και περικοπές.

Δεν κρύβονται οι προγραμματικές μας διαφορές. Διαφωνείτε με τα μέτρα που φέρνουμε και συμφωνείτε με τις περικοπές για αυτό είπατε για την 13η σύνταξη ότι είναι λαϊκισμός. Τώρα θα την ψηφίσετε; Είστε σε τόσο μεγάλη αμηχανία που δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Υποστηρίζετε με ξεδιάντροπο τρόπο τα συμφέροντα της ελίτ.

Η Ελλάδα των πολλών με την Ελλάδα των ελίτ δεν συμβιβάζονται και για αυτό όταν λέω ότι ανήκετε στην ελίτ δεν σας μέμφομαι, μιλάω για το πρόγραμμα σας που έχει σκοπό να ενισχύσετε την ελίτ. Τη πολιτική σας κρίνω και τις θέσεις σας. Που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας ισχυρής μειοψηφίας σε αυτό τον τόπο. Την ολιγαρχία του πλούτου.

Είναι αστείο ότι ξεκινήσατε την ομιλία σας λέγοντας ότι δεν χαρίζετε τη μάχη κατά των ανισοτήτων στην αριστερά, ενώ έχετε πει ότι οι κοινωνικές ανισότητες αποτελούν φυσική νομοτέλεια. Προσπάθησα να κάνω πολιτικό διάλογο και ξέρω ότι επιλογή σας είναι να μην απαντήσετε και να συνεχίσετε να δηλητηριάζετε την πολιτική ζωή του τόπου και να γίνεστε εσείς ο ίδιος τοξικός. Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα στείλει ισχυρό μήνυμα στις ελίτ και στους αλαζόνες. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να δώσουμε την τελική μας αναφορά στον λαό, στους πολλούς και μόνο στους πολλούς».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις