Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η δυσκολία του Ζόραν Ζάεφ να βρει τους βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει τις τροπολογίες στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ μπλοκάρει μέχρι στιγμής το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου και αλλάζει την ατζέντα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. «Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που θα βασίζεται σε σενάρια και ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε ξανά τη σημερνινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, ενώ δίεκοψε και τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, από την οποία απουσίαζε η Έλενα Κουντουρά,  δηλώνοντας πως «πρέπει να περιμένουμε πρώτα τις εξελίξεις στα Σκόπια πριν τοποθετηθούμε».

Το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση», στη θυελλώδη έναρξη της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής όπου συζητήθηκε επίμαχη τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16.

Σημειώνεται ωστόσο ότι την Πέμπτη, στο Συμβούλιο Άμυνας παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να τους αποχαιρέτησε, λέγοντας πως «αυτή είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός», δήλωση πάντως που αφορούσε το ίδιο το Συμβούλιο και όχι το υπουργείο.

«Θα πράξω αυτό που πρέπει» είπε ο Πάνος Καμμένος μπροστά στην στρατιωτική ηγεσία, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη στάση που θα κρατήσει στην διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.