Ένα ακόμη θέμα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλο Πολάκη, ήγειραν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Σε ένα βίντεο, από κάποια συζήτηση μελών και φίλων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Π. Πολάκης εμφανίζεται να «ομολογεί» σε μια τοποθέτηση αυτοκριτικής ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, πράγμα που για τον ίδιο αποτελεί και τον λόγο που το κόμμα του έχασε τις εκλογές του 2019, τις οποίες κέρδισε η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό κοντά στο 40%.

Ο βουλευτής ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τις εκλογές τις χάσαμε γιατί αφού βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν ανακουφίσαμε στρώματα, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος του να βγούμε», σημείωσε και πρόσθεσε σε έντονο ύφος ότι «εμείς πηδήξαμε στη φορολογία και το ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει όμως μεγάλη κοινωνική αναγνωσιμότητα και από εκεί χάσαμε».

Συμπλήρωσε δε, ότι «επειδή εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια, πήραμε 32%, επειδή γαμήσαμε τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%», είπε με τη συγκεκριμένη φράση να τροφοδοτεί πλήθος τίτλων συστημικών ΜΜΕ, εν είδη «κυνικής ομολογίας». Το βίντεο «τρένταρε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από σχετική ανάρτηση της προσκείμενης στη ΝΔ, «Ομάδα Αλήθειας».

Το βίντεο με το επίμαχο σημείο στο 1:49:52