X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Θεοδωράκης κατά παιδιών του κομματικού σωλήνα

Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα δεν είναι οι λύσεις για τις τοπικές εκλογές τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη
|
Σε ερώτηση αν θα στηρίξει κάποιους από τους μονομάχους του δευτέρου γύρου σε Αττική, Αθήνα, Πειραιά, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι το κόμμα του δεν θα μπει στη λογική των υποδείξεων, όπως κάνουν άλλα κόμματα, αλλά δεν έκρυψε τη «συγγένεια» με τον Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα και τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας έμμεση στήριξη σε αυτές τις δύο υποψηφιότητες.
 
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών είπε πως «δείχνουν ότι ο κόσμος και της Αριστεράς και της Δεξιάς γύρισε την πλάτη στους κομματικούς υποψήφιους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι που επέλεξε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, οι άνθρωποι που επέλεξε ο Τσίπρας και στην Αθήνα και στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, πήραν πολύ μικρότερα από τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα τους στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Και αυτό δεν το συζητάει κανείς.» 

 
«Ήταν μια ξεκάθαρη άρνηση του κόσμου, ακόμα και του κόσμου -εννοώ του δικού τους κόσμου-να συνταχθεί σαν τα στρατιωτάκια πίσω από τον εκλεκτό της Κουμουνδούρου ή τον εκλεκτό της Συγγρού. Αυτό το παραμύθι πρέπει να έχει τελειώσει. Δεν το έχουν καταλάβει. Έχει τελειώσει στην κοινωνία, αλλά, ξέρετε, πολλές φορές, τα μηνύματα της κοινωνίας φτάνουν πολύ αργά, πηγαίνουν με τα πόδια στη Συγγρού και στην Κουμουνδούρου. 
 
»Τους το λέω εγώ εδώ. Το μήνυμα είναι ένα: Ότι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα δεν είναι οι λύσεις για τις τοπικές εκλογές. Και το Ποτάμι, ούτε σήμερα αλλά ούτε και αύριο δεν θα προτείνει ψήφισε αυτό ή ψήφισε το άλλο. Εμείς λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει προσπάθειες που δεν έχουν σχέση με τον κομματικό σωλήνα, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι υποψήφιοι που προέρχονται από την Αριστερά ή από τη Δεξιά».
 
 

Νέο αίμα και συμμαχίες του 51%
 

Σε άλλη ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει Το Ποτάμι στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές και μετά από αυτές αν χρειαστεί να υπάρξουν συνεργασίες, απάντησε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε δημόσια θέα και θα φανεί ποιοι θέλουν λύσεις. «Η συζήτηση που λέει «παιδιά δηλώστε αν είστε αριστερό ή δεξιό δεκανίκι» δεν με αφορά. Δεν λιγουρεύομαι κανένα υπουργείο. Έχω χορτάσει το χειροκρότημα του κόσμου, έχω γνωρίσει τη δόξα και δεν έχω καμιά όρεξη να αποκτήσω υπουργική μερσεντές. Αρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βρούμε κάποιες λύσεις. Αλλά η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπει νέο αίμα στην πολιτική και εάν δεν υπάρξουν συμμαχίες του 51%».
 
Σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι «όλοι έχουμε τις ευθύνες μας». Εξήγησε πως κάποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή επειδή είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα, αλλά παρατήρησε πως «δεν πολεμάς το σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία ή ένα χειρότερο σύστημα». 
 
Για τις ευρωεκλογές της Κυριακής κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν τη «ρεαλιστική και επαναστατική λύση» που προτείνει Το Ποτάμι και όχι τη «βίαιη λύση» που προτείνει η Χρυσή Αυγή.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις