Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Στ. Θεοδωράκης, υποστηρίζει ότι «το αριστερός ή δεξιός είναι μια ταμπέλα που τις περισσότερες φορές δεν λέει από μόνη της τίποτα». «Και ο κ. Τσίπρας αριστερός δήλωνε και αγκαλιάστηκε με την Ακροδεξιά» σημειώνει και προσθέτει: «Ιδεολογία μου είναι το συμφέρον της χώρας».
 
Ερωτηθείς για το αν η ημερομηνία των εκλογών για τον νέο φορέα δυσκολέψει τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη τονίζει ότι «κάποιοι θέλουν αντί για ανοιχτές εκλογές, μια σύγκρουση κομματικών μηχανισμών».
 
«Δεν δέχθηκαν την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία και στη συνέχεια απαίτησαν ο πρώτος γύρος των εκλογών, να γίνει την ημέρα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην Αθήνα» αναφέρει. Εκτιμά ωστόσο ότι «όλα αυτά δεν θα εμποδίσουν τους πολίτες να φτάσουν στις κάλπες». «Θα τρέξουμε λίγο παραπάνω και θα τα προλάβουμε όλα» τονίζει.
 
Εκφράζει τέλος την πεποίθηση ότι ο νέο φορέας «δεν θα είναι μια πρόσθεση», αλλά «ένας πολλαπλασιασμός που θα παράγει ένα εντελώς νέο κόμμα» και προσθέτει: «Όλο αυτό που έχει γίνει στη χώρα δεν σώζεται με έναν. Θα χρειαστούν πολλοί και ενωμένοι».