«Δε μιλάμε για την Δημοκρατική Συμπαράταξη plus, δεν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι», διευκρίνισε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι σκοπός να ενώσουμε τα δύο κόμματα, σημασία έχει αυτή η υπόθεση να συγκινήσει νέο κόσμο. Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Να αποφασίσουμε λοιπόν για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μετά να πάμε σε μια εκλογή από τη βάση και η βάση θα κρίνει ποιος είναι αρχηγός».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν αποκλεισμοί σε αυτόν τον διάλογο, σημειώνοντας ότι το διεμήνυσε και στον Γιώργο Παπανδρέου: «Δε μπορεί να πει κάποιος ότι αποκλείω κάποιον επειδή 'με έχει στεναχωρήσει στο παρελθόν ή επειδή είχαμε μαλώσει στο κόμμα μας'».


«Η Ελλάδα με το δημοψήφισμα πήγε χρόνια πίσω»

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «για τη χρεοκοπία της χώρας ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πολιτικοί», αλλά «για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης από τον Γενάρη του '15 ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ» και πως «η Ελλάδα, με αυτό το δημοψήφισμα, πήγε χρόνια πίσω».

«Θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες την επόμενη μέρα των εκλογών. Η χώρα έχει ανάγκη μεγάλες συμμαχίες και είμαστε υποχρεωμένοι μ' αυτούς τους πολιτικούς που υπάρχουν να συνομιλούμε για να δούμε πού μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματα της χώρας» τόνισε.

«Αρνηθήκαμε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα»

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε, επίσης, πως τον Φεβρουάριο του 2015 προτάθηκε στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση. «Αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: 'Έλα. Έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία». 

Αναφερόμενος στον Κώστα Σημίτη, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «κεφάλαιο για τη χώρα». «Είναι ένας άνθρωπος που τον ακούει η Ευρώπη» υποστήριξε.