Ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε ότι η υποστήριξη της απλής αναλογικής είναι πάγια θέση του κόμματός του και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προάγγελο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή υπουργοποίησής του. 
 
«Εμείς πάμε να φτιάξουμε τη δική μας μεγάλη παράταξη» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος. «Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε δεκανίκι του ενός και του άλλου» πρόσθεσε και απαντώντας στις ειρωνικές δηλώσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού σε βάρος του είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο που συνεστήθη η Δημοκρατική Συμπαράταξη σταμάτησε η καθοδική πορεία των δυο κομμάτων».
 
Ρήγμα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη προκάλεσε χθες η απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να ψηφίσει υπέρ της απλής αναλογικής, σε αντίθεση με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο. «Η απλή αναλογική αποτελεί προγραμματική θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εμείς θα την υπερψηφίσουμε», σημειώνεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία αφήνει αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ
 
Εντωμεταξύ, επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β. Κεγκέρογλου έστειλε η ΔΗΜΑΡ με αφορμή «απαξιωτικές δηλώσεις» όπως αναφέρει του Δ. Κρεμαστινού για τον πρόεδρο του κόμματος, Θ. Θεοχαρόπουλο, σχετικά με την διαφοροποίησή του και την ψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.
 
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Κρεμαστινού και απευθύνεται στον κ. Κεγκέρογλου για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.
 
«Δεν θα μάς επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο», είχε σχολιάσει ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά τη διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου, προσθέτοντας πως «αν ξαναβγεί βουλευτής, να μού στείλετε τηλεγράφημα».