«Το δικό μας μοντέλο, της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς, είναι σαφώς οριοθετημένο τόσο από το μοντέλο της ΝΔ που επιδιώκει μία άναρχη ανάπτυξη με ασύδοτη λειτουργία της αγοράς, χωρίς κανόνες και εργασιακά δικαιώματα, όσο και από το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά υποστηρίζει ένα παρωχημένο μοντέλο σφιχταγκαλισμού κράτους και οικονομίας και τελικά δέχεται όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα ορισμένων εταίρων – δανειστών», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα: «Ανάπτυξη, Δουλειές και Εργασιακά Δικαιώματα».

«Απαιτείται ρήτρα απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση για θέματα ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όμως, το κυριότερο είναι να υπάρξει ένας αποτελεσματικός ιδιωτικός τομέας, που θα δημιουργεί σύγχρονες θέσεις εργασίας με πλαίσιο κανόνων από το κράτος. Επιτέλους, επιδιώκουμε να γίνει η χώρα μας μία κανονική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα εφαρμοστούν προοδευτικές πολιτικές. Με αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όχι σύγκρουση, όπως από διαφορετική σκοπιά επιδιώκουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, παραμένουν ανοιχτά. «Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να κλείσει και όχι να ανοίξει την πόρτα στις ομαδικές απολύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ