Να πάρουν θέση τα κόμματα για την προσφυγή της Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και Star Channel κατά των υπουργικών αποφάσεων για τις επτά νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και της τιμής εκκίνησής τους, κάλεσε μιλώντας στο ρ/σ 24/7 Ραδιοφώνου 24/7 ο Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΚΑΪ, το ΣΤΑΡ και η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πάλι για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που είναι 7 και την τιμή εκκίνησης που ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ. Η προσφυγή ήταν προβλέψιμη» είπε ο Ν. Παππάς, εξηγώντας ότι «οι καναλάρχες επιδιώκουν να μην υπάρχει τίμημα ή να είναι ελάχιστο».
 

«Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα. Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους» σημείωσε και είπε ότι τα 35 εκατ. ευρώ για δέκα χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό.
 
Ως παράδειγμα μάλιστα, έφερε τηλεοπτικό σταθμό, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του δημοσίου με επιχείρημα ότι είχε 32 εκατ. απώλειες από ένα μόνο προϊόν και για μια μόνο σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι με τις προσφυγές στο ΣτΕ οι Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Star Channel ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.