Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να συνομιλήσει με την Χρυσή Αυγή για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή άφησε ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση παραίτησης της κυβέρνησης!

Ο Β.Μειμαράκης ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή αφού ανάλογες διαδικασίες ίσως προκύψουν και μετά τις εκλογές.  Επίσης άσκησε έντονη προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για “δραπέτευση”.

Όπως επισήμανε ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών πρέπει να τηρηθούν όλες οι διατάξεις του Συντάγματος.  Τόνισε  πως  “εμείς θα ασκήσουμε όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα”  και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου επισήμανε πως “όσο μπορούμε να τον καθυστερήσουμε θα το κάνουμε”. Στην λογική αυτή επισήμανε πώς η Νέα Δημοκρατία θα λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  ανάμεσα με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους πιθανόν θα συναντηθεί θα είναι και ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Επισήμανε ότι αυτό το ερώτημα θα τεθεί στα όργανα του κόμματος που θα συνεδριάσουν αύριο Παρασκευή. Πρωτίστως πάντως επισήμανε ότι θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά αν και θα επιδιώξει συνάντηση και με τον γ.γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα δημιουργίας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του “ζητώ να ανοίξει η Βουλή” προκειμένου να μετρηθεί πόσους ψήφους έχει η κυβέρνησυη. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης “αν δείξει ανοχή ο κ.Λαφαζάνης”  αφού όπως εκτίμησε “εμφανίζεται μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα” οπότε “είναι πιθανό να δημιουργείται κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή”.

Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο Α.Τσίπρας δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του σε σχέση με το ποιά κόμματα προτίθεται να συνεργαστεί σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία  θέτοντας το ερώτημα ότι εφόσον είναι τότε πιθανή μία κυβέρνηση συνεργασίας γιατί να απαιτούνται οι εκλογές; “Μετά τις εκλογές ποιό θα είναι το σκηνικό” είπε χαρακτηριστικά “γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές για να έχουμε τα ίδια;”.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης άσκησε έντονη και προεκλογικού χαρακτήρα κριτική πάντως προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στην κυβέρνηση καταλογίζοντας του μεταξύ άλλων “πολιτική αλητεία”. Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους. Δεν είναι στάση σοβαρή απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα Κοινοβούλια να εκταμιευθεί η δόση και τότε να πάμε σε εκλογές» προσθέτοντας πως είναι «λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης, τακτικιστής». Επίσης σημείωσε ότι “ο κ.Τσίπρας είναι στο γήπεδο του μνημονίου πια” δηλώνοντας πως “εγώ πρέπει να μιλάω με τον κ.Λαφαζάνη γιατί εκεί βρίσκεται η άλλη άποψη”.