Ο φαρμακοποιοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους.

«Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα» και «όχι στη διάλυση του φαρμακείου και της κοινωνίας» αναγράφονταν σε μερικά από τα πλακάτ και τα πανό των διαδηλωτών.

'Εντονη υπήρξε η αντίδραση των φαρμακοποιών, όταν, κατά την πορεία τους στην Τσιμισκή, οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν μπροστά σε φαρμακείο που λειτουργούσε παρά την απεργία. 

Οι φαρμακοποιοί  δηλώνουν «ότι με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχτούν το βρώμικο σχέδιο που φαίνεται πλέον καθαρά ότι εξυφαίνεται σε βάρος των 12.000 φαρμακείων, των οικογενειών τους και των 25.000 εργαζομένων σε αυτά. Τα υπό ψήφιση άρθρα καταστρέφουν την ποιότητα της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης στους Έλληνες πολίτες».

«Είμαστε σε πόλεμο» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζοντας ότι με το νομοσχέδιο θα οδηγηθούν σε κλείσιμο 12.000 φαρμακεία, και ότι οι Έλληνες ασθενείς θα αγοράζουν τα φάρμακά τους σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.

(Πηγές: voria.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)