Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν που εξεδόθη σήμερα από τη ΔΙΣ, μετά την πρώτη της συνεδρίαση για τον μήνα Μάρτιο, ο πρόεδρος και τα μέλη της ευχαρίστησαν την κυβέρνηση και ευχήθηκαν «κάθε παρά Θεού ευλογία, δύναμη και σοφία, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την δεινή κατάσταση της Πατρίδας εκ της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19».

Όπως αναφέρουν ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της για αρωγή της ελληνικής Πολιτείας με μερική συμβολή στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων.

«Το προσωπικό αυτό βοηθά ουσιαστικά στην επιτέλεση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Ιερών Ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απελύθη κατά το διάστημα αυτό. Το μέτρο αφορά την στήριξη των υπαλλήλων των μητροπόλεων οι οποίοι εργάζονται και καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Μέχρι τώρα οι μισθοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων καταβάλλονταν από τα έσοδα των ιερών ναών και από άλλες πηγές των μητροπόλεων. Η λύση αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς εδώ και ένα χρόνο τα οικονομικά των μητροπόλεων έχουν μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις έως και 80% με αποτέλεσμα πολλές δράσεις να έχουν ανασταλεί ή να έχουν περιοριστεί» αναφέρει το ekklisiaonline.gr.