Εβρισκόμενη στη Σόφια, η Φ. Μογκερίνι εκτίμησε πως «έχουμε ένα καλό παράθυρο ευκαιρίας τώρα να συνδέσουμε αυτά τα ενθαρρυντικά βήματα με μια προοπτική που θα είναι σαφώς ωφέλιμη για όλη την περιοχή και επίσης για τις δύο χώρες που έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην περιοχή» τονίζοντας πως γνωρίζει πολύ καλά «τις διαφορές και τα διμερή θέματα», που «είναι πάντα ευαίσθητα στη κοινή γνώμη και των δύο πλευρών».
 
Η ίδια μάλιστα δήλωσε έτοιμη να υποστηρίξει «με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο την συνέχιση του διαλόγου για τον οποίο η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν δεσμευτεί . Και ελπίζω ότι αυτό θα μπορέσει να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα σύντομα».
 

Λύση υπό όρους από τη Σόφια
 

Στήριξη στη λύση του Μακεδονικού εξέφρασε και η Βουλγαρία, δεδομένου ωστόσο πως η λύση δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ.
 
Σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλγαρίας με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε πως «η βουλγαρική θέση είναι σαφής: η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» 
 
Επίσης προσέθεσε πως η λύση θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνες τόσο την Αθήνα όσο και τα Σκόπια, ενώ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και τόνισε πως στο πλαίσιό τους «η “μακεδονική” πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».