Θύματα ομοφοβικής επίθεσης πάνω από ένα στα πέντε άτομα ΛΟΑΤΚΙ στη Γαλλία

Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους που δηλώνουν ότι ανήκουν στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ δήλωσαν ότι στη διάρκεια της ζωής τους έχουν πέσει θύμα επίθεσης στη Γαλλία, σύμφωνα με έρευνα.
|

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, συνολικά το 22% των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ έχει πέσει θύμα σωματικής επίθεσης ομοφοβικού χαρακτήρα (χτυπήματα, χαστούκια …),σύμφωνα με την έκθεση αυτή του Ifop, η οποία αποκαλύπτει «σημαντική αύξηση» κατά πέντε μονάδες των επιθέσεων σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018.

Στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών, ο αριθμός των θυμάτων σωματικών επιθέσεων διπλασιάστηκε μεταξύ του Ιουνίου του 2018 (3%) και του Απριλίου του 2019 (7%), με το 60% των θυμάτων να παραδέχεται ότι έχει σκεφθεί την αυτοκτονία στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Συνολικά περισσότεροι από ένας στους δύο (55%) δήλωσαν ότι έχουν πέσει θύμα ομοφοβικής επίθεσης στη διάρκεια της ζωής τους.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις