Πρώτα-πρώτα είναι μια ρομαντική αναζήτηση. Κοντολογίς, πάμε γυρεύοντας.
Ψάχνουμε στην πράξη ποια μπορεί να είναι η νέα δημοσιογραφία των πολιτών και ποια η νέα πολιτεία των δημοσιογράφων. Γιατί ο παλιός κόσμος έχει μεν ξοφλήσει, ο δε καινούργιος … δεν πληρώνει καθόλου καλά. Τουλάχιστον, όμως, μπορεί πολύ εύκολα να μας κάνει όλους θηρία ενήμερα και διαλεκτικά. Οπότε, τι να μας πούν και τα λεφτά – όσο για ένα πιάτο φαΐ, ένα ποτήρι νερό, ένα σπαρματσέτο για το σκοτάδι και ένα USB mobile Internet, θα τα βρούμε και εμείς όπως όλοι. Ούτε χαρτί ούτε βαρώνοι, λοιπόν. Ναι, σας το είπαμε ήδη: είμαστε γνήσιοι ρομαντικοί.

Δεύτερο, αλλά σπουδαιότερο, δεν μας αρέσουν οι μονόδρομοι και οι κοινοτοπίες. Πιστεύουμε ότι σε τελική ανάλυση όλα λύνονται, οι πραγματικές ιδέες μόνο λείπουν. Και το κουράγιο, η φαντασία, η πραγματική έγνοια για τους ανθρώπους και όλα όσα τους ενώνουν – πέρα από την οικογένεια και το κάθε λογής πατρονάρισμα. Ναι, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στη μεγάλη γεωγραφία του δημόσιου κοινού μας χώρου. Αλλά νομίζουμε ότι είναι έξω από το χάρτη, ότι καραδοκούν εκεί μυθικά τέρατα. Λες και  η μόνη λύση για να μην αλληλοσκοτωθούμε, είναι ένας ουσιατικά νεοφιλελεύθερος κόσμος – στον οποίο η δημοκρατία θα είναι συνώνυμη με τη δοσολογία και την έστω και κρατική φιλανθρωπία.

Η απάντησή μας για όλα αυτά είναι η καίρια, αιρετική και εκλεκτική ενημέρωση. Έστω και σε μικρές δόσεις, έστω και με ταπεινά μέσα, έστω και με πολλές παραπομπές και «κλοπές» και  κρυπτικούς αφορισμούς, ενίοτε ακόμα και με ζόρικη ξενόγλωσση βιβλιογραφία. Γιατί όπως είπε και ο Ιησούς (ναι, ο γνωστός) Πας γαρ ο ζητών ευρίσκει Και ο αιτών λαμβάνει Και τω κρούοντι ανοιγήσεται.

Την προσοχή σας και τη συμμετοχή σας ζητάμε, αδέρφια. Ό,τι μπορεί, τελικά, ο καθένας. Μια ρομαντική περιπέτεια ξεκινάει, πείτε μας πού έχει δράκους. Αλλά σοβαρά τέρατα, να εξηγούμαστε. Όχι σαύρες – αυτές τις στέλνετε στα γνωστά troktika, pressgr και άλλα ανάλογα δήθεν ψηφιακά στέκια. Σε εμάς, μόνο άξιου λόγου δράκους, τρομερούς και απρόσωπους. Είπαμε: πάμε γυρεύοντας.