«Λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία αναγκάστηκαν να φύγουν με τον μικρό τους γιο από τη Ναζαρέτ στην Αίγυπτον για να ξεφύγουν από τον βασιλιά Ηρώδη, έναν τύραννο. Φοβόντουσαν τη δίωξη και το θάνατο. Τι θα γινόταν εάν αυτή η οικογένεια κατέφευγε σήμερα στη χώρα μας;».

Με αυτό το κείμενο συνόδευσε τη φωτογραφία από το σκηνικό που έχει στηθεί έξω από την εκκλησία Κλέρμοντ της νότιας Καλιφόρνιας αντί φάτνης, η εργαζόμενη στην εκκλησία, Κάρεν Κλαρκ Ριστίνγια την «πλέον γνωστή οικογένεια προσφύγων στον κόσμο». Όπως αναφέρεται, «εντός της εκκλησίας, η οικογένεια επανενώθηκε».

Με τον τρόπο αυτόν, οι άνθρωποι της εκκλησίας επιχείρησαν να αντιταχθούν στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ και τον διαχωρισμό παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους, η οποία μπορεί τυπικά να τερματίστηκε με εκτελεστική εντολή του Αμερικανού προέδρου, όμως, όπως τονίζει το NBCnews, οικογένειες μεταναστών εξακολουθούν να χωρίζονται στα σύνορα.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατήγγειλε πως περισσότερα από 5.400 παιδιά έχουν διαχωριστεί από τις οικογένειές ους υπό την διοίκηση Τραμπ από τον Ιούλιο του 2017.