Η συζήτηση φέρεται να διήρκεσε 50 λεπτά και να έγινε σε «εποικοδομητικό» κλίμα, παρόλο που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της απόρριψης από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών της ελληνικής πρότασης για εξάμηνη παράταση της συμφωνίας, με το αιτιολογικό ότι «δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup τη Δευτέρα».
 
Αποστάσεις από την κίνηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έλαβε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χαρακτηρίζοντας ως θετικό πρώτο βήμα το ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης και τονίζοντας ότι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει κανείς και να πει «ναι» ή «όχι».
 

Διχασμένη η Ευρώπη
 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει τον δρόμο για λογικό συμβιβασμό.

Η Αθήνα δε, μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σημείωσε ότι αν απορρίψουν το αίτημα, αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ενώ πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση άφηναν αιχμές, νωρίτερα, για τη γερμανική στάση, πριν συζητηθεί το ζήτημα στο Eurogroup της Παρασκευής.

Για στάση του Βερολίνου που υποδεικνύει διάθεση να επιβάλλουν στην Ελλάδα συνθηκολόγηση και όχι διαπραγμάτευση, έκαναν λόγο δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, λίγη ώρα μετά την εσπευσμένη απορριπτική ανακοίνωση του γραφείου του Β. Σόιμπλε.