Παρόλο που παραδέχτηκε ότι ο χρόνος για μια τόσο μεγάλη δίκη και τέτοιας σοβαρότητας είναι «εύλογος» πρόσθεσε ότι «έπρεπε να έχει γίνει προσπάθεια να συνεχίζεται η διεξαγωγή της». 

Ωστόσο σημείωσε ότι «σε αυτές τις σοβαρές δίκες γενικότερου ενδιαφέροντος θα πρέπει να χορηγείται άδεια στους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ώστε να συνεχιστεί η διεξαγωγή της δίκης». «Δεν αποδίδω μόνο στην αποχή των δικηγόρων», αλλά αν είχαν δοθεί οι άδειες δεν θα υπήρχε τουλάχιστον διακοπή της δίκης.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, από το ίδιο κανάλι απάντησε ότι θεωρεί «δόλιο και προσχηματικό» να επιρρίπτονται ευθύνες στην αποχή των δικηγόρων και ότι η έκκληση για τις άδειες «υιοθετείται».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, σημειώνει ότι «όσοι  αναζητούν άλλοθι στην αποχή των δικηγόρων για την επικείμενη αποφυλάκιση, δεν εξυπηρετούν την αλήθεια, αλλά επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Στην ανακοίνωση παράλληλα τονίζεται ότι «όσοι τα αντίθετα ισχυρίζονται ή υποστηρίζουν, προσποιούνται ότι αγνοούν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα βεβαιώνει ανεπιφύλακτα ότι η αποφυλάκιση ήταν έτσι και αλλιώς αναπόφευκτη και χωρίς τη μεσολάβηση της αποχής των δικηγόρων».