Σύνοψη
Άδεια κάδρα χωρίς μήνυμα. Μια πόλη εκτός κάδρου. Τίτλοι Τέλους.

Η ταινία
Τα γυρίσματα κράτησαν συνολικά εικοσιεπτά ημέρες και έγιναν σε “διακεκομμένα” χρονικά διαστήματα, από τον χειμώνα του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2012 σε ολόκληρη την Αττική, από το κέντρο της πόλης μέχρι τα πιο απομακρυσμένα προάστια. Στην ταινία δεν συμμετέχει κανένας ηθοποιός και όλες οι σκηνές έχουν συμβεί στην πραγματικότητα. Ως μέθοδος κινηματογράφησης επιλέχτηκε η συνεχής αναμονή για το κάθε πλάνο σε διάφορες ώρες της ίδιας ημέρας καθώς και η επανάληψη της κινηματογράφησης των ίδιων εξωτερικών χώρων πολλούς μήνες μετά την πρώτη τους κινηματογράφηση. Το συνεργείο αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη, τον διευθυντή φωτογραφίας, έναν ηχολήπτη και μερικές φορές έναν οδηγό. Ο εξοπλισμός ήταν μια κάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα βαλιτσάκι φακών. Η τανία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή των δημιουργών της.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης, Μοντάζ-Ηχοληψία: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Αρχική ιδέα: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Μουσική: Novi_sad, Επιπρόσθετες Ηχογραφήσεις: Άρης Αθανασόπουλος, Γιώργος Χρόνης, Παραγωγή: Γιώργος Ζώης-SquaredSquare, Μαρία Δρανδάκη-Homemade Films

– – – – – – – – – – – – – – – – –  

Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο Πολυτεχνείο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους Casus Belli έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επιλέχτηκε στα επίσημα διαγωνιστικά των μεγαλύτερων φεστιβάλ του εξωτερικού (Rotterdam, Clermont Ferrand, Tokyo Shorts Shorts, Krakow, Palm Springs California, Los Angeles Short Fest) και στη συνέχεια ταξίδεψε σε πάνω από σαράντα διεθνή φεστιβάλ από τη Μελβούρνη ως το Ντουμπάι, αποσπώντας πολλά βραβεία και διακρίσεις. Ταυτόχρονα εξασφάλισε διανομή στις ελληνικές  και γαλλικές αίθουσες, ενώ έχει ήδη προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο ο Γιώργος Ζώης βρίσκεται στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Stage Fright.

H βραβευμένη πρώτη μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη, Casus Belli