Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Γεωγραφίας στην Αθήνα στις 19 Απριλίου

Με τον τίτλο «Σε διαρκή κρίση; Άνιση ανάπτυξη, πόλεμος παντού και ριζοσπαστική πράξη», το 8ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Γεωγραφίας αναμένεται να διεξαχθεί στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο κτίριο Αβέρωφ, από τις 19 έως τις 23 Απρίλη.
|

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν νέοι καθώς και καταξιωμένοι ερευνητές, μεταξύ των οποίων οι ΝτέιβιντΧάρβευ (CityUniversityofNewYork), Ντίνα Βαΐου (ΕΜΠ), Λίλα Λεοντίδου (ΕΑΠ), Θωμάς Μαλούτας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Σταύρος Σταυρίδης (ΕΜΠ) και Κωστής Χατζημιχάλης (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).
 
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το συνέδριο θέλει να αναδείξει τη «διαρκή κρίση» ως ένα καθεστώς που επιβάλλεται και αναπαράγεται σε παγκόσμια, περιφερειακή και τοπική κλίμακα και τις αντιστάσεις που αυτό το καθεστώς συναντά, τόσο στο επίπεδο της καθημερινής ζωής, όσο και στο επίπεδο των θεσμών. Θέλει επίσης να επαναφέρει στο προσκήνιο τη ριζοσπαστική πράξη με την έννοια της συλλογικής σκέψης και δράσης που χρειαζόμαστε για την αλλαγή και το ξαναφτιάξιμο του κόσμου.
Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
To συνέδριο αποτελεί διεθνές γεγονός που θα συγκεντρώσει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του: https://www.iccg2019.org/ 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις