Παράλληλα, η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας απηύθυνε κάλεσμα για συντονισμό μαζικών φορέων και κινήσεων με στόχο την διοργάνωση μαζικής αντικυβερνητικής, αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα.

Ανακοινώθηκε ακόμα εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η κίνηση την επόμενη Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ με τίτλο: «Το μνημονιακό τόξο, το φασιστικό βέλος και οι λαϊκές ελευθερίες στην εποχή μας» στην οποία συμμετέχουν ο Κ. Αρβανίτης, ο Μ. Αρκολάκης, ο Δ. Καλτσώνης, ο Γ. Κασιμάτης και ο Γ. Κατρούγκαλος. 

 

Ο αγωνιζόμενος λαός το «άλλο άκρο»

Σχετικά με το «άλλο άκρο», τονίστηκε ότι αποκαλύπτεται πλέον με πράξεις πως για την κυβέρνηση, δεν είναι κάποιοι «αριστεροί εξτρεμιστές της άνομης βίας», αλλά η κοινωνική πλειοψηφία, ο ίδιος ο αγωνιζόμενος λαός και οι εργαζόμενοι, οι αγώνες, οι οργανώσεις και τα αντιπολιτευόμενα στα μνημόνια κόμματα.

«Η εφαρμογή του δόγματος, εκτιμούμε ότι συνιστά μεγάλο κίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα», προστέθηκε. 
 

«Δεν θα καταδικάσουμε τον Κολοκοτρώνη»

Κλείνοντας, σημειώθηκε ότι η ΚΕΔΔΕ δεν καταδικάζει τη βία «από οπουδήποτε και αν προέρχεται», όπως καλούν οι «ιεροεξεταστές» των καναλιών.

«Δεν θα καταδικάσουμε τον Κολοκοτρώνη για το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Δεν θα καταδικάσουμε, ούτε θα εξισώσουμε τους κομμουνιστές, σοσιαλιστές και δημοκράτες που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό, όπως πρόσφατα έσπευσε να τους εξισώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν θα καταδικάσουμε την αντίσταση των κατοίκων των Σκουριών. Γιατί αυτό που καταγγέλλουν η κυβέρνηση και τα τηλεδικεία ως «εξτρεμιστική εγκληματική βία και τρομοκρατία» δεν είναι τίποτε άλλο από τη νόμιμη αυτοάμυνα του λαού απέναντι στη βία των άλλων ταγμάτων εφόδου. Των Ταγμάτων Εφόδου του Δένδια, του Σαμαρά και του Βενιζέλου».
 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιάννης Μαΐστρος από το Δίκτυο Πανεπιστημιακών, ο Γιάννης Ραχιώτης από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο Γιώργος Παυλόπουλος, μέλος της ΕΣΗΕΑ από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή.
 
Συντόνισε ο Κώστας Μάρκου και την εισήγηση της ΚΕΔΔΕ παρουσίασε η Αγγελική Χρονοπούλου.