Αναλυτικά, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τρία άρθρα -ένα για τις τράπεζες, ένα για τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) και ένα για τις φορολογικές αλλαγές.
 
Έτσι, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει περιθώριο για τους βουλευτές να καταψηφίσουν μόνο τη ρύθμιση για το γάλα.
 
Πάντως, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, η κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για να εξομαλύνει τις αντιδράσεις για το γάλα. Ήδη έχουν αρχίσει επαφές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «ανταρσίας».

Υπενθυμίζεται ότι η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, που πρόκειται να διεξαχθεί την 1η Απριλίου, θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 11 δισ. ευρώ.
 
 

Προσέγγιση διαφωνούντων
 

Το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει αρχίσει να προσεγγίζει τους διαφωνούντες βουλευτές, προεξάρχοντος του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, με τον οποίο αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση ο γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. 
 
Ανάλογες κινήσεις κάνει και η Χαριλάου Τρικούπη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εντός της εβδομάδας προγραμματίζεται ειδική συνεδρίαση για την ενημέρωση των βουλευτών του κομματος.
 
Εκτός του Μ. Χαρακόπουλου, με τη διάταξη για το γάλα διαφωνούν οι Μ. Κασσής, Θ. Μωραΐτης, Γ. Βλάχος, Ν. Σηφουνάκης, Δ. Τζαμτζής και Γ. Καρασμάνης.
 
 

Πολιτικό πρόβλημα
 

Παρά το κλίμα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τελικά δεν θα δημιουργηθεί ζήτημα ως προς τη μη έγκριση των μέτρων, ωστόσο θεωρούν ότι δημιουργείται πολιτικό πρόβλημα.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, την Κυριακή επανέλαβε την προτροπή προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να μην ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα και κατ' ουσίαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
 
«Οι βουλευτές καλούνται να συνταχθούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό κάνουν, και συνταχθούν με τον λαό, και όχι με το Μνημόνιο, εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.