Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», τη Δευτέρα τέθηκε ξανά στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΡ το αν θα πρέπει να ελέγχονται τα τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με το ζήτημα της πολυφωνίας, για το αν δηλαδή τα κανάλια κρατούν τις πολιτικές ισορροπίες παρουσιάζοντας όπως πρέπει τα κόμματα και δίνοντάς τους τον χρόνο που τους αναλογεί.

Κατατέθηκε πρόταση να κινητοποιηθεί το ΕΣΡ και να ζητήσει από τα κανάλια όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποφασίσει (το ΕΣΡ) κατά πόσο τηρείται η πολιτική πολυφωνία. Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΣΡ ήταν αρνητική. Με ψήφους 5 έναντι 2, το Συμβούλιο έκρινε πως δεν χρειάζεται να ελέγξει τα κανάλια ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει πολιτική πολυφωνία.

Ερωτηθείς για το «αν υπάρχει πολιτικός δάκτυλος πίσω από την αδράνεια», ο Γιώργος Πλειός (μέλος του ΔΣ του ΕΣΡ και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), απάντησε χαρακτηριστικά πως κανείς δεν μπορεί να απαλλαχθεί των ιστορικών ευθυνών του. «Μπορεί η έλλειψη σκοπιμότητας σε κάποιες συμπεριφορές μας να μας απαλλάσσει από την ατομική ευθύνη με τρέχοντες όρους, όχι όμως και από την ιστορική ευθύνη που έχουμε. Κανείς στην ιστορία δεν απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του επειδή προκάλεσε συνέπειες χωρίς να το επιδιώκει».