X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

To facebook διαγράφει αναρτήσεις που αφορούν τον Κουφοντίνα

Σε επιχείρηση φίμωσης των φωνών που ασκούν κριτική στη κυβερνητική διαχείριση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα έχει επιδοθεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, καθώς όπως κατήγγειλαν δημοσιογράφοι, δημοσιεύσεις τους διαγράφηκαν, ενώ ταυτόχρονα επιβλήθηκαν στους λογαριασμούς τους και περιορισμοί για παραβίαση των όρων της κοινότητας.
|

Ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας. Στις 8 Ιανουαρίου είχε ξεκινήσει απεργία πείνας προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο ο νόμος δεν εφαρμόστηκε και η ζωή του απεργού πήρε επικίνδυνη τροπή.

Πλήθος ανθρώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στα νόμιμα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα ενώ έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για την εκδικητική αντιμετώπιση του απεργού, μια επιλογή που τον οδηγεί στον θάνατο.

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, μηνύματα στήριξης στα αιτήματα του απεργού, ασκώντας κριτική στη διαχείριση της κυβέρνησης. Ωστόσο οι αναρτήσεις πολλών διαγράφηκαν και στους λογαριασμούς τους επιβλήθηκαν περιορισμοί, εξαιτίας «παραβίασης των όρων της κοινότητας».

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των δημοσιογράφων Μαρίας Λούκα, Άρη Χατζηστεφάνου, Χρύσα Λύκου και Κώστα Κωστάκου. Η Μαρία Λούκα, έγραψε «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να διαπράξει ένα στυγνό κρατικό έγκλημα εις βάρος του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», με το facebook να ενημερώνει ότι «η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις».

Ο δε, Άρης Χατζηστεφάνου, σημείωσε ότι «δεν έχετε καταλάβει πως όπως δολοφονεί η οικογένεια Μητσοτάκη τον Κουφοντίνα, κατά παράβαση κάθε κανόνα δικαίου, αύριο θα εξοντώνει αντιπάλους της. Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας θα έχουν διαβεί οριστικά το Ρουβίκωνα. Η οργή για εκδίκηση ισοδυναμεί με κατάργηση της Δημοκρατίας. Προφανώς και στη δική του περίπτωση η δημοσίευση κατέβηκε και πάλι λόγω παραβίασης των όρων της κοινότητας.

Τέλος ο Κώστας Κωστάκος, έγραψε πως «μόνο αν θες να μυθοποιήσεις τον Κουφοντίνα, θα τον αφήσεις να πεθάνει. Μόνο αν μισείς τη δημοκρατία, θα τον αφήσεις να πεθάνει. Μόνο αν θες να συνδέσεις για πάντα το όνομά σου με του Κουφοντίνα, θα τον αφήσεις να πεθάνει».

Κοινό των αναρτήσεων πέρα από την αναφορά στον Κουφοντίνα, είναι και η κριτική στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα πολλοί άλλοι χρήστε καταγγέλλουν μεμονωμένα ότι το facebook διέγραψε τις αναρτήσεις τους και τους επέβαλλε περιορισμό ημερών, εν είδη «κύρωσης» για το τί έγραψαν. Ένας από τους χρήστες στους οποίους επιβλήθηκε επανειλημμένα μάλιστα πολυήμερος αποκλεισμός ήταν και ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Νόστιμον Ήμαρ, Χάρης Ζάβαλος. Όπως κατήγγειλε, το facebook του επέβαλε άλλον έναν τριήμερο αποκλεισμό για αναρτήσεις που αφορούσαν την υπόθεση του Κουφοντίνα. «Δεν επιτρέπουμε τα σύμβολα επικίνδυνων ατόμων ή οργανώσεων στο Facebook, ούτε την υποστήριξη επικίνδυνων ατόμων ή οργανώσεων», αναφέρει το μήνυμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις