X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Το facebook «έκοψε» εκδήλωση – συζήτηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Την ώρα που ακόμα και ο Συνήγορος του Πολίτη καταθέτει ερωτήματα σχετικά με τη παραβίαση των δικαιωμάτων του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης facebook, όπου είχε αναρτηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα, διέγραψε την εκδήλωση, με την αιτιολογία ότι παραβίαζε τους όρους της κοινότητας, σε ένα περιστατικό διαδικτυακής λογοκρισίας, από εκείνα που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν.
Nikos Christofakis / SOOC
|

Το facebook διέγραψε εκδήλωση-συζήτηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και κρατούμενο στις φυλακές Δομοκού, έπειτα από σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις, Δημήτρη Κουφοντίνα. Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο «Νίκη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα || Εκδήλωση – συζήτηση αλληλεγγύης» η οποία είχε αναρτηθεί με πρωτοβουλία των οργανώσεων Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κόκκινη Γραμμή, Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά. Παράλληλα με το «κατέβασμα» της εκδήλωσης επιβλήθηκε και μείωση περιεχομένου στις σελίδες των οργανώσεων, με ταυτόχρονη προειδοποίηση διαγραφής τους, με την αιτιολογία των συνεχών παραβιάσεων των όρων του facebook.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οργανώσεις στην κοινή τους ανακοίνωση, «οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Όχι μόνο οι διαδηλώσεις, οι βόλτες αλλά και οι συζητήσεις φαίνεται ότι ενοχλούν και θεωρούνται επικίνδυνες για την “δημοκρατία” τους».

Τονίζεται επίσης ότι «ενώ απειλείται η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα του να επιστρέψει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, ενώ πανεπιστημιακοί, σωματεία, αγωνιστές ενώνουν την φωνή τους για να υπερασπίσουν στοιχειώδη δικαιώματα,  η λογοκρισία και η καταστολή συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα  και ο Συνήγορος του πολίτη καταθέτει ερωτήματα για τους παράνομους χειρισμούς της κυβέρνησης».

Τέλος οι συλλογικότητες ξεκαθαρίζουν πως «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά (σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί από τις (ιστο)σελίδες μας και τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους για να αγωνιστούμε ενάντια σ’ αυτή την αντιδραστική πολιτική. Ήρθε η ώρα ο φόβος ν’ αλλάξει στρατόπεδο», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αίτημα της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, ο Συνήγορος του Πολίτη κινητοποιήθηκε και κατέθεσε ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση του Δ. κουφοντίνα στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και τα καταστήματα κράτησης ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού.

Διαβάστε αναλυτικά

«Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις