Τον περασμένο χειμώνα, ο Σπύρος Γραμμένος παρουσίασε το αλληγορικό του παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο μουσική και τραγούδια, για ένα φανταστικό χωριό που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μία ευτυχισμένη κοινωνία.

Ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο μουσική και τραγούδια, για ένα «φανταστικό χωριό», που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Η ιστορία και οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί γίνονται μέρος μιας μεγάλης γιορτής όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι.

Τι θα γίνει όμως όταν ο πόθος για εξουσία τους χτυπήσει την πόρτα; Πώς θα αντιδράσουν οι ήρωες του «Φανταστικού χωριού» και τι συνέπειες θα έχει αυτό για όλο το χωριό;

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Σπύρος Γραμμένος βρέθηκε στο χωριό των Σταγιατών μαζί με τους μουσικούς του, Αλέξανδρο Μυλωνά και Χάρη Παρασκευά, και μαζί με τον Κωνσταντίνο Πουλή ανέβασαν την όμορφη παράσταση για τους κατοίκους της περιοχής. «Πήγαμε στις Σταγιάτες, κάναμε παρέα με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για το Νερο Των Σταγιατών, τα είπαμε, φάγαμε, ήπιαμε και τους αφηγηθήκαμε “Το Φανταστικό Χωριό”» αναφέρει ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Τύμπανα και παρέα στην αφήγηση, ο Χάρης Παρασκευάς.
Μπάσο και παρέα γενικά, ο Άλεξ Μυλωνάς.
Στον ρόλο της Νεράιδας, ο Κωνσταντίνος Πουλής.

Παρακολουθήστε το βίντεο της παράστασης εκείνης της ημέρας:

«To Φανταστικό Χωριό» Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ

Τα τραγούδια του Φανταστικού Χωριού:

Από την περασμένη εβδομάδα, ο Σπύρος Γραμμένος και η μπάντα του έχουν ξεκινήσει μία διαδικτυακή καμπάνια για την ανεξάρτητη χρηματοδότηση του νέου τους δίσκου «Δισκό σας»:

Όπως αναφέρουν στην περιγραφή του Project, που μπορείτε να δείτε και να χρηματοδοτήσετε πατώντας εδώ:

«Ξεκινήσαμε να γράφουμε αυτό το άλμπουμ πριν δύο χρόνια. Οι πρώτοι δύο μήνες κύλησαν όμορφα, με χαρά για δημιουργία και όρεξη για δουλειά. Το μόνο που μας έλειπε, ήταν τα χρήματα, αλλά τι να τα κάνεις τα λεφτά αν έχεις φίλους. Μετά τους πρώτους δύο μήνες άρχισαν κάποιες μικρές αναποδιές. Πλημμύρισαν στούντιο, εξαρθρώθηκαν επιγονατίδες, ανέβηκαν ζάχαρα, πόνεσαν σκωληκοειδίτιδες, αφαιρέθηκαν φρονιμίτες, υπήρξε νοσηλεία με συμπτώματα εμφράγματος που τελικά δεν ήταν τίποτα και απλώς αγχωθήκαμε μέχρι να το διασκεδάσουμε. Όταν πέρασαν όλα αυτά και είμασταν έτοιμοι για την κυκλοφορία, ανακαλύψαμε πως μας έλειπε κάτι βασικό. Είχαμε την υγειά μας, τους φίλους μας, αλλά ακόμα δεν είχαμε χρήματα. Είπαμε θα τα “μαζέψουμε μωρέ”, λίγα απο εδώ, λίγα από κει, αλλά εκεί ήρθε ο Covid19 που μας έδωσε ένα χαστούκι και μας έβαλε στην θέση μας. Έτσι, περνώντας ο καιρός και συνεχίζοντας να τρώμε χαστούκια απο τον Covid19, μας ήρθε η ιδέα να ζητήσουμε απο τους φίλους μας να μας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Όσο γράφαμε τον δίσκο, δημιουργήθηκαν και μια σειρά σουρεάλ διηγήματα, “Οι ιστορίες του Χόρχε”. Βάλαμε λοιπόν στην παρέα μας και τον Χόρχε που ήθελε κι αυτός να εκδοθεί.

Τα μαζέψαμε όλα, τα κάναμε σε διάφορα πακέτα για να σας ευχαριστήσουμε όλους και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα και με χαρά».