Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΠΟ, ο Χ. Χούμπελ χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για το ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι δεν είναι μακρινό το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από την FIFA αν δεν ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, καθώς είναι απαράδεκτο να επικρατούν απειλές και εκβιασμοί εκτός γηπέδων και όπλα εντός αυτών.

«Έχει φτάσει στο γκρεμό το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Υποστήριξε ότι η επιτροπή βρίσκεται στην Ελλάδα για να μεταφέρει στη FIFA τα όσα συμβαίνουν και όχι για να λάβει αποφάσεις και να επιβάλει κυρώσεις. «Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να λαμβάνει αποφάσεις και να επιβάλει κυρώσεις. Μεταφέρει στη FIFA τι κινήσεις έχουν γίνει, τι δεν έχει γίνει. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Όσα έγιναν ήταν απαράδεκτα.

Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου. Αυτά είναι απαράδεκτα. Αυτή η συμπεριφορά μας πίεζε να έρθουμε εδώ και να προβούμε σε συστάσεις. Τα σωστά βήματα πρέπει να τα αγκαλιάσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό».

Δήλωσε ότι ΕΠΟ και Πολιτεία δεσμεύθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως δεν μπορεί να αναλάβει τα ηνία του ποδοσφαίρου η Πολιτεία. «Είχα μόλις μια συνάντηση με τον Υπουργό (αναφορά στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη) σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την περίπτωση όμως διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε προηγουμένως. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις».

«Δεν θα περιγράψουμε την κατάσταση ως ιδανική»

Τέλος, επισήμανε ότι η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Ζήτησε μια ισχυρή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στο ποδόσφαιρο αλλά είναι υπεύθυνη για το νόημα της δημόσιας ασφάλειας.

Δεν υπάρχει θέση στη βία. Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση και υπόσχεση από όλους ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί. Δεν είναι στο συμφέρον κανενός να είναι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια. Αυτό επηρεάζει και την Εθνική σας ομάδα. Γιατί όταν παίζουν ελληνικές οι ομάδες στην Ευρώπη ακολουθούνται όλοι οι κανόνες; Ως πατέρας σας δηλώνω ότι δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε αυτά τα γήπεδα, σε μια κατά τα άλλα υπέροχη και πανέμορφη χώρα.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Ο Τύπος έχει δύναμη. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και στη Δημοκρατία, όμως υπάρχουν όρια. Η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».