Όπως μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ARA, η εκτέλεση των άτυχων γυναικών έγινε την Πέμπτη δημόσια σε κεντρική πλατεία της Μοσούλης και παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν έντρομοι αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για να αποτρέψουν το έγκλημα.

Ντυμένες στα λευκά οι 19 νεαρές Κούρδισσες εξαναγκάστηκαν να μπουν μέσα σε σιδερένια κλουβιά που βρίσκονταν στις καρότσες ανοικτών μικρών φορτηγών. Οι εκτελεστές αφού τις περιέφεραν στους δρόμους της πόλης κατέβασαν τα κλουβιά στον τόπο της εκτέλεσης και στη συνέχεια τις περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και τις έκαψαν ζωντανές.

Ως «επίσημη» αιτία της εκτέλεσής τους αναφέρθηκε η άρνησή τους να μετατραπούν σε σκλάβες του σεξ και να «υπηρετήσουν» με αυτόν τον τρόπο τους μαχητές της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως χιλιάδες γυναίκες κάθε ηλικίας ακόμη και μικρά κορίτσια έχουν μετατραπεί σε κοινά αντικείμενα σεξουαλικής χρήσης από το ISIS, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, τεράστιος αριθμός είναι εκείνων που προτίμησαν να οδηγηθούν στην αυτοκτονία.