Με αφορμή τα «εγκαίνια» της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τον πρωθυπουργό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα μηνύματα του για «περισσότερη ασφάλεια» προς τα «ελληνόπουλα με το εθνόσημο», το ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας πως άργησε να αναγνωρίσει τη δημιουργία της ομάδας που ήταν απόφαση του ΠΑΣΟΚ το 2010.

«Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς» ξεκαθαρίζει ο Χρυσοχοΐδης

«Δέκα χρόνια χρειάστηκαν για να αναγνωρίσει – σε ανώτατο επίπεδο – η Ν.Δ. τον σημαντικό ρόλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που για πρώτη φορά στη χώρα μας, το 2010, σχεδίασε και υλοποίησε η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζουμε να μην χρειαστούν άλλα 10 χρόνια στη Ν.Δ. για να καταλάβει ότι: αφενός, ο ρόλος του αστυνομικού είναι δίπλα στους πολίτες ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας, στο πλαίσιο πάντα της συνταγματικής τάξης, αφετέρου πως δεν πρέπει η συγκέντρωση αστυνομικού προσωπικού να επικεντρώνεται μόνο σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και περιοχές της χώρας, δεδομένου ότι οι ανάγκες προστασίας του πολίτη δεν περιορίζονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Να σπάσουμε το επικοινωνιακό απαρτχάιντ»

Ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ ισχυρίστηκε ότι πλέον υπάρχει «ζωτικός χώρος» στην πολιτική σκηνή της χώρας, ώστε το ΚΙΝΑΛ να μεταφέρει το μήνυμα του στους πολίτες και στους ανθρώπους που ένιωθαν ως «αποκούμπι» τους τη συγκεκριμένη παράταξη.

Συγκεκριμένα, για τη ΝΔ ανέφερε πως «στη σκιά μιας εικονικής κανονικότητας η Ν.Δ. ξεδιπλώνει επιλογές που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη δεξιά συντηρητική παράταξη. Όπως δηλαδή περιμέναμε όσοι δεν είχαμε τυφλωθεί από τα μεταρρυθμιστικά καθρεφτάκια που μοίραζαν ως αντιπολίτευση και τη δικαιολογημένη απέχθεια στο αποκρουστικό πρόσωπο του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ. Η  Ν.Δ. είναι πια κυβέρνηση και κανένα επικοινωνιακό καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό δεξιό της πρόσωπο».

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «ένα ιδεολογικά ασπόνδυλο και πολιτικά άμορφο υβρίδιο» και άφησε σαφέστατες αιχμές για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «έκαναν καριέρα» με το να συκοφαντούν το ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα ιδεολογικά ασπόνδυλο και πολιτικά άμορφο υβρίδιο, που όμως παραμένει προσκολλημένο σε παρωχημένες ιδεοληπτικές εμμονές. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ζωτικό πολιτικό χώρο για την πραγματικά προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – προεξέχοντος του αρχηγού τους – έκαναν πολιτική καριέρα υβρίζοντας την παράταξη μας, τον κόσμο μας, τα στελέχη μας και βέβαια τους εκάστοτε προέδρους μας. Απλώς ανέχονται να συνυπάρχουν με όσους καταδέχονται να μεταπηδήσουν στην αυλή τους και να γίνουν άλαλα γιουσουφάκια τους, για ένα πολιτικό ξεροκόμματο.

Πρέπει να σπάσουμε το επικοινωνιακό απαρτχάιντ που συντηρεί και αναπαράγει τον πολιτικό διπολισμό πνίγοντας και διαστρεβλώνοντας τη δική μας φωνή. Να πάμε παντού, κοντά στον κόσμο, να μεταφέρουμε το μήνυμά μας αλλά και να ακούσουμε το μήνυμα των απλών ανθρώπων, που ήταν πάντα το στήριγμά μας, γιατί ένιωθαν ότι αυτή η παράταξη είναι το αποκούμπι τους».