Το τηλεοπτικό show που στήθηκε αφορούσε μια αλλαγή που θα ερχόταν «από το φθινόπωρο» και είναι προφανές ότι εντάσσεται στην προεκλογική καμπάνια του Success Story της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και έτσι όμως το μέτρο είναι απαραίτητο και θα έπρεπε να έχει υιοθετηθεί από την αρχή της κρίσης αφού η δυσλειτουργία της αγοράς έχει οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα όρια της κατάρρευσης (και άλλες τόσες σε λουκέτα).

Σήμερα που ήρθαν στο φως οι λεπτομέρειες του μέτρου όμως αποδείχτηκε ότι όλη η υπόθεση δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ένα ανούσιο προεκλογικό πυροτέχνημα αφού, όπως και τα δάνεια των τραπεζών, θα ισχύει μόνο για όσους δεν το έχουν ανάγκη.

Διαβάζοντας τους όρους που θα πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχτούν στο πρόγραμμα μαθαίνουμε ότι σε αυτό δεν μπορούν να ενταχτούν όσες δεν έχουν υποβάλλει όλα τα ΦΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή θα μπορούν να επωφεληθούν μόνο όσοι δεν είχαν πρόβλημα στα χρόνια της κρίσης και σίγουρα όχι αυτοί που έχουν χτυπηθεί από τις χρεοκοπίες των προμηθευτών και συνεργατών τους.

Σε άλλο σημείο διαβάζουμε ότι στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχτούν επιπλέον οι επιχειρήσεις που δεν έχουν συμπληρώσει ένα ολόκληρο χρόνο λειτουργίας. Δηλαδή το κράτος που κατά την ομολογία του πρωθυπουργού απαιτούσε παράλογα ποσά από επαγγελματίες που δεν τα είχαν εισπράξει θα συνεχίσει να απαιτεί αυτά τα ποσά για τουλάχιστον 12 μήνες.