X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για εργαζομένους στις επιχειρήσεις. Και ευτυχώς»

Tην ολοκληρωτική αδιαφορία της κυβέρνησης για το δικαιώματα των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχείρησεις φανέρωσαν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο Θεοδωρικάκος την Τρίτη. «Το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει. Και ευτυχώς» συμπλήρωσε ο Γεωργιάδης σήμερα στη Βουλή.
Katerina Sakellaropoulou swearing in as new President of Hellenic Republic during a ceremony at Hellenic Parliament in Athens, Greece on March 13, 2020. /Τελετή ορκωμοσίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, Αθήνα, Ελλάδα στις 13 Μαρτίου 2020.
|

Λίγες εβδομάδες μετά τις «δεσμεύσεις» και «ρήτρες» για την προστασία των θέσεων εργασίας, στις αρχές της πανδημίας και της καραντίνας. οι δύο υπουργοί κινούνται πλέον σε άλλο μήκος κύματος.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν» ανέφερε ο Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN.

Σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, υπεραμύνθηκε των δηλώσεων Θεοδωρικάκου, πηγαίνοντας την άποψη ένα βήμα πιο πέρα.

«Στην ερώτη αν θα παρέμβει νομοθετικά το κράτος για να ρυθμίσει πώς θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις, απήντησε το προφανές: Στο σύστημα που έχουμε, που μάλιστα λέγεται καπιταλισμός, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαντώ εγώ “και ευτυχώς¨”.

Δείτε το βίντεο (το απόσπασμα μετά το 21:30)

Θα πρέπει φυσικά να σημειωθεί ότι οι υπουργοί έχουν «ξεχάσει» νομοθετικές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους και ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα, όπως τον κατώτατο μισθό, (παρηκμασμένα) όργανα όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις πρόσφατες ρυθμίσεις Βρούτση, που μάλιστα παρουσιάστηκαν διθυραμβικά από την κυβέρνηση, για τις ρήτρες μη απολύσεων, εν μέσω της πανδημίας.

Σημειώνεται επίσης ότι τα βέλη του υπουργού δεν απέφυγαν ούτε οι έμποροι, καθώς την Τρίτη, αρνήθηκε το ότι αντιμετωπίσων προβλήματα μετά το δίμηνο σταμάτημα της οικονομίας, λέγοντας Όταν οι έμποροι βγαίνουν και λένε ότι έχουν προβλήματα και οι επιχειρήσεις τους δεν πηγαίνουν καλά, αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, είναι η «κωδική ονομασία ότι πηγαίνουν καλά». Αυτό το «αξίωμα» αποφάσισε να αναφέρει ο υπουργός σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ, απαντώντας σε παράπονα και αιτήματα εμπόρων που αναφέρθηκαν νωρίτερα, όπως η μείωση του ΦΠΑ.

«Όταν οι έμποροι λένε “δεν πάμε καλά” είναι η κωδική ονομασία πως πάνε καλά»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις